Reţeta săptămânii – Desert mini pavlova cu frişcă, mascarpone şi fructe

2058

INGREDIENTE
Bezea
6 albuşuri, 324 gr zahăr, 1 lingură oţet, 4 linguri amidon de porumb, praf de sare
Cremă
200 ml frişcă, 200 gr mascarpone, zeama de la jumătate de lămâie şi coaja de la o lămâie netratată, fructe de pădure (afine, zmeură, mure)

Mod de preparare:
Ingredientele pentru bezea trebuie să fie la temperatura camerei. Se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt, iar cuptorul încălzit bine la 130 grade. Când se separă albuşurile de gălbenuş trebuie avută grijă să nu ajungă în albuş nici un pic de gălbenuş. Albuşurile se mixează cu sarea, adăugând uşor zahărul. Se bate până când albuşurile capătă consistenţă şi se ţin de paleta mixerului. Se adaugă oţetul şi amidonul şi se mixează puţin. Se ia tava deja pregătită şi în colţurile hârtiei, pe partea care stă pe tavă se pune puţină bezea ca să se lipească hârtia de copt să se poată aranja bezeaua. Cu ajutorul unui pos se pun rotocoale de bezea astfel încât baza să fie acoperită, iar în partea de sus să rămână loc ca şi cum ar fi un cuib. Se pune tava la cuptorul încins şi se coace la 130 grade timp de 8 minute, iar apoi cuptorul se setează la 100 grade şi se mai coace încă 80-90 minute. Se lasă, obligatoriu, să se răceasca în cuptor. Până când se răceşte, se pregăteşte frişca. Într-un bol se amestecă mascarpone cu coaja de la lămâie şi cu zeama. Când se obţine o compoziţie omogenă, se adaugă jumătate din frişca bătută.

Asamblare:
Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lămâie şi frişcă, apoi frişcă şi fructe. Se pot folosi orice fel de fructe doriţi, dar trebuie ţinut cont de faptul că bezeaua este foarte dulce.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here