Rețeta săptămânii – Choux à la Crème

368

Ingrediente:
Gogoșele:
230 ml apă, 130 ml ulei, 130 gr făină, 3 ouă mari, 1/2 linguriță sare
Crema:
3 ouă,80 gr făină, 150 gr zahăr, 500 ml lapte, 25 gr unt, zahăr vanilinat

Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu sarea și uleiul, iar după ce clocotește se ia imediat de pe foc. Se adaugă făina dintr-o dată și se amestecă până la omogenizare. Se lasă puțin să se răcească. Ouăle se adaugă în aluat unul câte unul, după care se amestecă bine cu mixerul. Nu se adaugă următorul ou până ce primul nu este bine înglobat. Aluatul trebuie să strălucească și să aibă un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie șprițat. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduc gogoșelele în cuptorul încins, mai întâi la foc iute, apoi la foc mediu, 20 minute la 200 de grade. Se scot din cuptor, se lasă la răcit și se taie un capac. Gălbenușurile, împreună cu 50 gr zahăr, 3-4 linguri de lapte și făina se omogenizează bine. Se adaugă treptat 250 ml lapte rece. Se pune la bain-marie. Se amestecă cu un tel până începe să se îngroașe, apoi se adaugă și restul de lapte fierbinte și untul. Se bate în continuare cu telul până când compoziția e perfect omogenă. Se adaugă la final zahărul vanilinat și albușurile bătute spumă cu 100 gr de zahăr.Se umplu gogoșelele cu cremă și frișcă. Deasupra se așază capacul și se pot orna cu zahăr pudră sau ciocolată.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here