Rețeta săptămânii – Cheesecake Oreo fără coacere

1866

Ingrediente
Pentru crustă
22 biscuiți Oreo, 3 linguri de unt topit, 1 lingură de zahăr
Pentru umplutură
450 g mascarpone, 450 g smântână pentru frișcă, 200 g zahăr, 50 g zahăr pudră, 12 biscuiți Oreo făcuți bucățele

Mod de preparare
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se sfarmă biscuiții Oreo. Se adaugă untul topit și zahărul, se amestecă bine până la omogenizare. Cu ajutorul unei linguri, se tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Se pune la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se bate mascarpone-ul și zahărul (nu prea mult) până se omogenizează. Se lasă deoparte.
Se bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până se întărește. Se încorporează treptat crema de brânză peste frișcă cu ajutorul unei spatule. Se amestecă ușor și cu mișcări largi până la omogenizare. Tot cu spatula, se încorporează și biscuiții Oreo sfărâmați.
Se toarnă umplutura peste crusta din congelator. Se poate decora cu extra biscuiți sau fructe proaspete. Se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here