Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Spumă de supă cremă din dovleac !

788

Lista de cumpărături pentru 4 porții:
* 250 grame dovleac Hokkaido;
* 30 gr de unt;
* 1 ceapă;
* 1/2 linguriță de ghimbir măcinat;
* 200 ml lapte de cocos;
* 200 ml supă clară fond;
* 50 ml suc natural de portocale;
* Sare, piper după gust.
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, apoi o tăiem în bucăți de 2 cm.
Tăiem dovleacul pe jumătate, iar cu o lingură scobim și scoatem mijlocul.
Semințele de dovleac se pot pune la uscat iar după aceea se pot consuma.
Semințele de dovleac sunt un aliment sănătos, conțin magneziu, grăsimi vegetale omega 3, zinc, vitaminele A, C, E, K, în concluzie sunt surse importante de vitamine.
Curățăm coaja dovleacului și apoi îl tăiem în bucăți de 3 cm.
Într-o oală, adăugăm untul iar când acesta a început să sfârăie, adăugăm ceapa și o călim.
Apoi, adăugăm bucățile de dovleac și călim mai departe pentru câteva minute. Stingem cu supa fond clară de legume ,,după cum ați mai citit la celelalte rețete de supă cremă prezentate în edițiile anterioare, eu folosesc mereu supa fond clară de legume “.
Adăugăm laptele de cocos, sucul de portocale, ghimbirul măcinat, sare, piper după gust și fierbem totul până când dovleacul este moale. Cu un blender de mână, mixăm supa pentru 5 minute în acest fel o să avem o spumă de supă cremă. Într-o oală, încălzim 50-70 ml de lapte cu un vârf de cuțit de sare.
Cu blenderul de mână, mixăm laptele până când se formează o spumă.
Cu un polonic turnăm în farfurie spuma cremă de dovleac iar cu o lingură adăugăm în mijloc spuma de lapte și turnăm câteva picături dintr-o sticlă de ulei de dovleac presat la rece. Nu uitați să consumați zilnic legume.
Fabi, bucătar profesionist, specializat în bucătăria franțuzească, austriacă și internațională vă urează spor la gătit!
Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here