Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Spumă de supă cremă de gulii

1314

Lista de cumpărături pentru 4 porții:
* 250 grame de gulii;
* 250 ml supă clară de legume;
* 150 ml smântână lichidă;
* 60 ml de vin alb;
* 1 ceapă;
* 25 grame de unt;
* Sare după gust.
Pentru servire:
* 50 ml de lapte;
* 1 vârf de cuțit de sare;
* 2 linguri ulei de măsline;
* 4 felii de pâine de secară;
* 4 crenguțe de cimbru verde.
Modul de preparare:
Toamna, când zilele și nopțile sunt mai răcoroase, supa cremă fierbinte este potrivită pentru organismul nostru.
Eu consum legume zilnic, supele cremă sunt de nelipsit din stilul meu de viață.
Curățăm ceapa, o tăiem cubulețe. Aceleași procedeu facem și cu gulia, eu pun gulia pe tocător și cu un cuțit o curăț de jur împrejur.
Într-o oală, adăugăm untul și îl lăsăm să se topească iar, când a început să sfârăie puțin, adăugăm ceapa pe care o prăjim de culoarea aurie.
Adăugăm guliile, amestecăm și prăjim mai departe pentru câteva minute. Stingem cu vin alb, lăsăm să scadă și, numai bine, alcoolul s-a evaporat.
Adăugăm supa clară de legume și smântâna lichidă, condimentăm cu sare și fierbem totul la foc mediu, pentru 25 de minute.
Între timp, tocăm, folosind tehnica brunoaise, o felie subțire de gulie. Brunoaise provine din bucătăria franțuzească și este o tehnică de tăiere care se traduce ”cuburi foarte mici”.
Adăugăm într-o oală puțină apă cu sare și o aducem la fiert. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm guliile tocate brunoaise și le lăsam pentru un minut în apă după care le punem sub jet de apă rece.
Prin această tehnică își păstrează culoarea și rămân al dente, o să avem nevoie de ele pentru decorarea supei.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade. Tăiem, foarte subțire, 4 felii de pâine. Adăugăm puțin ulei de măsline și crenguța de cimbru verde.
Într-o tavă de copt, punem hârtie pentru gătit, feliile de pâine, peste, și le dăm la cuptorul preîncălzit pentru 4 minute. Se poate pune o tavă deasupra, așa nu se ard.
Mixăm pentru 5 minute supa cremă într-un robot de bucătărie, apoi o mai mixăm cu un blender de mână pentru două minute. Prin această tehnică, o să avem o spumă de supa cremă minunată.
Într-o oală, adăugăm laptele cu sare.
Înainte să ajungă la punctul de fierbere, mixăm cu blenderul de mână, mixăm laptele până se formează o spumă consistentă. Servim supa cremă alături de chipsuri din pâinea de secară, gulii brunoaise și spumă de lapte.
Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here