Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Pizza din mămăligă

1339

Lista de cumpărături pentru 6 persoane:
* 40 gr de rucola,
* 50 gr de parmesan,
* 150 gr sos de roșii,
* 250 gr făină de porumb,
* 500 ml apă,
* 6 felii de șuncă afumată,
* 6 felii de cașcaval,
* 1 crenguță de rozmarin,
* 1 lingură de ulei,
* Sare după gust.
Mod de preparare
Încălzim cuptorul la 220 de grade, sus și jos.
Adăugăm apă și sare într-o oală pe care punem la foc.
Între timp, tocăm mărunt rozmarinul și dăm parmezanul pe răzătoarea fină.
În tava în care facem pizza, agăugăm lingura de ulei și, cu o hârtie de bucătărie, ungem bine tava.
Când apa dă în clocot, reducem temperatura și, treptat, adăugăm făina de mălai, amestecând continuu. După 5 minute, când mămăliga s-a legat, adăugăm parmezanul ras. Mămăliga trebuie amestecată mereu, până se fierbe, iar totul durează 12-15 minute.
Turnăm mămăliga în tava pe care ulterior am uns-o cu ulei. Cu o lingură de lemn modelăm forma rotundă. Lăsăm puțin mămăliga să se răcească. Adăugăm sosul de roșii peste pizza de mămăligă, apoi tăiem pe jumătate roșiile cherry, adăugăm șunca și cașcavalul feliat și introducem la cuptorul pe care l-am încălzit anterior. Lăsam pizza pentru 15-20 minute lacuptor, depinde de cuptorul fiecăruia. Spre final adăugăm rucola. Cine dorește, poate să adauge, la final, când scoate mămăliga din cuptor, câteva picături de ulei de măsline presat la rece.
Poftă bună!
Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here