Lista de cumpărături pentru 6 porții:
* 500 ml de lapte,
* 220 gr de făină,
* 2 ouă,
* 1 vârf de cuțit de sare.
Pentru umplutură:
* 500 gr de urdă,
* 80 gr de zahăr,
* 2 pachete zahăr de vanilie,
* 2 ouă.
Mod de preparare:
Într-un castron, cu un tel, amestecăm bine ouăle cu sare.
Apoi adăugăm treptat făina, amestecând continuu.
Când făina s-a încorporat, adăugăm laptele, puțin câte puțin, și amestecăm totul bine.
Într-o tigaie adăugăm puțin unt și, când tigaia s-a încins, cu un polonic luăm din aluatul de clătite și acoperim suprafața acesteia.
Prăjim clătitele pe ambele părți, apoi le lăsăm, pe o farfurie, la răcit.
Până se răcesc, ne apucăm să pregătim umplutura.
Separăm albușurile de gălbenușuri, într-un castron.
Apoi, amestecăm gălbenușurile, cu un tel, după care adăugăm zahărul de vanilie, urda, zahărul și amestecăm totul bine.
Întindem clătitele pe un tocător iar pe jumătatea clătitei adăugăm urda și o întindem bine, apoi închidem clătita.
Adăugăm clătitele într-o tigaie și le prăjim până când capătă culoarea aurie. Apoi, le scoatem și presarăm zahăr pudră peste ele.
Le vom servi calde!
Poftă bună!