Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Clătite cu urdă, rețeta bunicii

1861

Lista de cumpărături pentru 6 porții:
* 500 ml de lapte,
* 220 gr de făină,
* 2 ouă,
* 1 vârf de cuțit de sare.
Pentru umplutură:
* 500 gr de urdă,
* 80 gr de zahăr,
* 2 pachete zahăr de vanilie,
* 2 ouă.
Mod de preparare:
Într-un castron, cu un tel, amestecăm bine ouăle cu sare.
Apoi adăugăm treptat făina, amestecând continuu.
Când făina s-a încorporat, adăugăm laptele, puțin câte puțin, și amestecăm totul bine.
Într-o tigaie adăugăm puțin unt și, când tigaia s-a încins, cu un polonic luăm din aluatul de clătite și acoperim suprafața acesteia.
Prăjim clătitele pe ambele părți, apoi le lăsăm, pe o farfurie, la răcit.
Până se răcesc, ne apucăm să pregătim umplutura.
Separăm albușurile de gălbenușuri, într-un castron.
Apoi, amestecăm gălbenușurile, cu un tel, după care adăugăm zahărul de vanilie, urda, zahărul și amestecăm totul bine.
Întindem clătitele pe un tocător iar pe jumătatea clătitei adăugăm urda și o întindem bine, apoi închidem clătita.
Adăugăm clătitele într-o tigaie și le prăjim până când capătă culoarea aurie. Apoi, le scoatem și presarăm zahăr pudră peste ele.
Le vom servi calde!
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.