Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Cartofi umpluți la cuptor

982

Lista de cumpărături:
* 6 cartofi mari,
* 25 gr de unt,
* 150 gr de parmesan,
* 200 gr de șuncă afumată,
* 10 ml de ulei de rapiță sau floarea soarelui,
* 80 ml de smântână lichidă pentru gătit,
* Câteva fire de pătrunjel verde,
* Sare, piper, nucșoară după gust.
Pentru decorare:
* Câteva fire de Arbagic verde (Chives).
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Spălăm cartofii, apoi îi ștergem cu un prosop de bucătărie. Este foarte important să nu mai existe urme de apă. Cu o pensulă ungem cartofii, cu puțin ulei, prin această metodă coaja nu se rupe.
Eu i-am lăsat 50 de minute în cuptor, acum depinde de sortimentul cartofilor și de cuptor.
Între timp, tăiem în cubulețe mici șunca afumată.
Prăjim șunca într-o tigaie aderentă și fără ulei, apoi dăm tigaia deoparte și lăsam șunca la răcit.
Tocăm mărunt pătrunjelul verde. Scoatem cartofii de la cuptor și îi lăsăm puțin să se răcească. Tăiem cartofii, pe jumătate, iar cu o lingură îi scobim și adăugăm într-un bol. Este momentul să adăugăm untul, se topește numai bine așa.
Adăugăm și restul ingredientelor: șunca prăjită, smântâna lichidă, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper, nucșoară după gust și amestecăm totul bine. În amestec se mai poate adăuga, parmezan, brânză sau cașcaval, nu este o regulă. Depinde de gustul fiecăruia. Din amestecul pe care l-am amestecat anterior, umplem cojile de cartofi pe care le-am scobit anterior. Adăugăm parmezan (brânză, cașcaval) și dăm totul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute. Între timp, tocăm mărunt câteva fire de arbagic verde și le adăugăm, la final, peste cartofii umpluți.
Poftă bună!
Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here