Rețeta săptămânii – Bomboane cu fructe uscate

2323

Ingrediente:
• 1 cană de prune uscate sau curmale (fără sâmburi)
• 1 cană de stafide
• 1 cană de nuci întregi curățate
• 1 jumătate de cană de merișoare uscate
• 2 banane potrivit de coapte
• 2 linguri de pudră de cacao;
• 2-3 linguri de nucă de cocos rasă;
• arome (rom, vanilie, migdale, coajă de portocală sau lămâie)
• sucul de la o jumătate de portocală;
• cacao, nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare
Toate fructele uscate se țin la înmuiat circa 30 de minute. Se scurg bine și se pun într-un robot de bucătărie. Se omogenizează cu câteva impulsuri. Se adaugă nucile măcinate și nuca de cocos, apoi bananele, pudra de cacao, aromele și se omogenizează până când rezultă o pastă. Se adaugă suc de portocale, pentru a ajunge la consistența unei creme foarte dense. Cu mâinile umede, se formează biluțe și se tăvălesc prin pudra de cacao, nuca de cocos rasă sau merișoare uscate măcinate. Se pot folosi și semințe de susan ori nucă măcinată. Se păstrează la frigider sau într-un loc răcoros și uscat.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here