Rețeta săptămânii – Biscuiți Oreo de casă

1546

INGREDIENTE
Pentru blatul de biscuiți
250 g unt nesărat, 200 g zahăr, 1 ou, 2 fiole esență de vanilie, 260 g făină, 100 g pudră de cacao neagră, 1 și 1/2 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de sare
Pentru cremă
125 g unt nesărat, 1 lingură de lapte, 1 lingură de frișcă lichidă, 2 fiole esență de vanilie, 1 praf de sare, 400-450 g de zahăr pudră

Mod de preparare
Se bate cu mixerul untul cu zahărul într-un castron mare, la viteză medie, până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă oul și esența de vanilie și se bate bine până se încorporează. Separat, se combină făina cu cacaua, praful de copt și sarea. Se toarnă treptat această compoziție peste cremă, mixând la viteza cea mai mică până când se omogenizează totul. Se împarte aluatul în două părți egale, și se învelesc în folie de plastic. Se pun la frigider pentru 1 oră. Când aluatul s-a răcit, se preîncălzește cuptorul. Se pune hârtie de copt în tavă. Se scoate un aluat din frigider, se întinde bine cu făcălețul pe masa presărată în prealabil cu un pic de făină. Se taie cercuri identice cu diametru de aproximativ 5 cm și se pune în tavă. Se pun la cuptor pentru aproximativ 12 minute. Se procedează la fel cu restul aluatului, inclusiv cel din frigider. Când s-au răcit toți biscuiții, se face crema. Se combină untul moale cu laptele, frișca, esența și sarea. Se bate bine până când se omogenizează. Se cerne zahărul pudră treptat, se amestecă bine până la omogenizare. Se toarnă umplutura într-un poș cu gaură mai mare și se pune peste jumătate din biscuiți. Se acoperă, desigur, cu restul de biscuiți, ca să se formeze sandwich-ul.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here