Reţeta electronică suferă modificări

689

De la 1 noiembrie intră în vigoare Ordinul Nr. 1209/669 din 20.10.2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 674/252/2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală  în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că modificările vor fi actualizate automat în sistemul informatic.

Implementată începând din luna iulie 2012, reţeta electronică a devenit obligatorie de la începutul lui 2013. Privită, iniţial, cu scepticism de către unii medici, actualmente, această prescripţie este utilizată cu succes de către toţi furnizorii de servicii medicale. Începând cu prima zi a lunii noiembrie 2014, ea va suferi anumite modificări, prevăzute în Ordinul Nr. 1209/669 din 20.10.2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 674/252/2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală  în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu. „Modificările s-au operat în baza unei directive a Comisiei Europene; s-a cerut ca formularele să fie mai clare. Sistemul informatic pe care-l utilizăm va procesa modificarea automat, formularele se vor actualiza din sistem, fără ca medicii să fie puşi în situaţia de a opera aceste modificări. Pe pacienţi, categoric, nu-i vor influenţa cu nimic aceste schimbări”, menţionează Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Practic, vor ca la Unitatea Medicală să  fie trecută şi adresa, sintagma „Stat membru: RO” se înlocuieşte cu „ROMÂNIA”. Prin urmare, este vorba despre modificări ce nu influenţează sub nici un aspect procesul de prescripţie medicală pentru medicamente, cu atât mai mult cu cât toate modificările cuprinse în Ordinul  Nr. 1209/669 din 20.10.2014 vor fi operate automat de sistemul informatic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here