Rețeaua de distribuție europeană din Peștișani pierde apă

680

După falimentarea Util Bonus Peștișani, rețeaua de apă a localității, care alimentează 1200 de gospodării, aceasta a rămas nesupravegheată. Avariile au început să se înmulțească, asta și pentru că Primăria Peștișani nu și-a angajat personal de specialitate care să aibă grijă de apa care poate îmbolnăvi toată populația. Apa pentru Peștișani nu este tratată de ani de zile, dar ea este considerată drept apă potabilă și nu exclusiv menajeră. Problemele de pe rețea se văd cu ochiul liber de-a lungul drumurilor din Frâncești, Gureni și Peștișani, apa scursă din conducta avariată băltind pe marginea arterelor rutiere în cauză.

apa pestisani (1)Cantități mari de apă din rețeaua de distribuție din Peștișani se pierd, zilnic, din cauza avariilor survenite în ultimul an atât pe conducta principală, cât și pe cele secundare. Autoritățile locale nu fac însă nimic în acest sens, primarul Florin Pavel fiind dispărut din localitate, lumea vorbind că ar fi internat în spital. Funcționarii rămași în primărie nu fac nimic, atât timp cât primarul lipsește, iar viceprimarul liberal Cornel Rădulescu face doar campanie în localitate. Autoritățile văd pierderile din rețeaua de apă, dar nu se întreabă cine le va plăti, ori cum vor scoate cămașa în luna mai când se anunță secetă.

apa pestisani (2)Consilierul Bojincă și-a găsit serviciu
Și la Util Bonus Peștișani, societatea care se ocupase de întreținerea rețelei de distribuție a apei, este tot secetă, asta mai ales că firma Consiliului Local este în faliment, de aici furându-se recent și camerele de supraveghere. Angajații au fost băgați în șomaj de la 1 aprilie 2015, moment în care rețeaua a rămas, doar pe mâna directorului Cosmin Bojincă, devenit între timp și consilier local. Bojincă nu s-a ocupat de întreținerea apei, deoarece el și-a găsit serviciu la Minprest. Rețeaua de apă a rămas în mâinile Domnului, deși Bojincă încă figurează drept administrator special al societății.

apa pestisani (3)Se cere prezența DSP
Localnicii, disperați de apa care li se scurge la porți, au cerut ajutor degeaba primăriei. Unii ar fi reclamat la DSP, în timp ce alții consideră că problema ar trebui rezolvată doar de autorități.

apa pestisani (7)Rețeaua de apă din Peștișani s-a modernizat în 2008, cu fonduri europene. După opt ani, rețeaua este parțial distrusă, fiind găurită de nenumăratele avarii produse în lipsă de supraveghere. Deși primăria ar putea angaja pe perioadă determinată câțiva muncitori care să aibă grijă de aceasta, până la predarea către Aparegio, reprezentanții instituției preferă să angajeze doar funcționari cu studii superioare. Procurorii DIICOT de la Craiova au în atenție și rețeaua de apă din localitate, asta deoarece stația de tratare a funcționat doar o jumătate de an. Lucrările au fost realizate atunci de firma Moldocons Grup Ploiești.
Anamaria Stoica

apa pestisani (12)

2 COMENTARII

    • ai dreptate vasile…tu ai fost primul presedinte PNL in Pestisani nu?dupa tine a fost Garincea consilierul de la primarie,obste,masonerie,cacarie etc…ai dreptate cu penalii PNL care mai au și nesimțirea sa candideze din nou…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here