Reţea de traficanţi de droguri, în Târgu-Jiu. Cine a ajuns în arest

3138

O grupare de traficanţi de droguri, care aproviziona tinerii din judeţul Gorj, a fost destructurată de poliţişti. Nu mai puţin de opt percheziţii au avut loc, vineri, în municipiul Târgu-Jiu şi comuna Arcani. Paisprezece persoane au fost duse la audieri. Capul reţelei, Nicolae Bobu, zis Elvis, a fost arestat pentru 30 de zile.

Polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Gorj, sub coordonarea unui procuror de la DIICOT, au efectuat vineri opt percheziții domiciliare, şapte în municipiul Târgu-Jiu și una în comuna Arcani, într-un dosar penal de trafic de droguri.Aceștia au pus în executare 14 mandate de aducere.Din cercetări a reieșit faptul că, în anul 2019, doi bărbați, de 30 și 32 de ani, ambii din municipiul Târgu-Jiu, ar fi achiziționat diferite cantități de canabis, pentru a le comercializa. După procurarea drogurilor, cei doi tineri le-ar fi porţionat, cântărit şi ambalat, iar ulterior, le-ar fi vândut către consumatori din judeţul Gorj.

Ce s-a găsit la percheziţii
„În urma percheziţiilor domiciliare, polițiștii au ridicat cinci pliculeţe transparente de plastic cu închidere ziplock, ce conţineau o substanţă sub formă de pulbere de culoare albă, două pliculețe de plastic cu închidere ziplock care conțineau fragmente vegetale de culoare verde-olive, tip mugur, aproximativ 1.180 gr. fragmente vegetale de culoare verde-olive, tip mugur, aflate într-un borcan de sticlă”, a anunţat Poliţia Gorj.
De asemenea, au fost indisponibilizate două pachete de foiţe și un pachet de filtre pentru confecţionat ţigări în mod artizanal, 10 telefoane mobile cu cartelele aferente, o agendă cu înscrisuri, aproximativ 1.200 de pliculeţe de plastic transparente cu închidere ziplock, un cântar de precizie, un grinder metalic de mărunţit și 2.900 de lei.

Elvis Bobu, după gratii
Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere. Doar o singură persoană a ajuns însă în arest. Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Nicolae Bobu, zis Elvis, pentru trafic de droguri şi conducerea unui autovehicul fără permis, în formă continuată. „Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BOBU NICOLAE, zis Elvis, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 41 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.08.2019 şi până la data de 08.09.2019, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore”, a decis, sâmbătă, o instanţă a Tribunalului Gorj. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și al polițiștilor și jandarmilor din Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here