Reţea de interlopi, destructurată

219

Poliţiştii din Anvers (Belgia) au reuşit prinderea şi reţinerea lui Grigore Mocanu zis şi Gigi Epuran, liderul unei reţele de recuperatori, condamnat la şapte ani de închisoare de o instanţă a Tribunalului Mehedinţi.

Cel în cauză a fost implicat în comiterea unor infracţiuni de şantaj, lipsire de libertate, tortură şi alte violenţe, dar nu a fost găsit în 30 martie 2011 pentru a fi arestat la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin, când autorităţile au efectuat mai multe percheziţii. Infractorul a fost identificat în urma informaţiilor furnizate de poliţiştii mehedinţeni care au stabilit că gruparea din care făceau parte Mocanu şi Emilian Ştefan, antrenorul de karate al cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru, utilizau violenţa în desfăşurarea unor acţiuni de recuperare de mari sume de bani.
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, membrii reţelei îşi răpeau victimele, le duceau în pădure, le puneau să-şi sape singure groapa apoi sub ameninţări cu moartea le obligau să restituie anumite sume de bani, unele dintre ele nedatorate de victime.
În urma descinderilor făcute de autorităţi în Drobeta Turnu Severin,Târgu Jiu şi Bucureşti au fost arestaţi Epuran Ionel (fratele lui Mocanu Grigore), Romeo Beznea, luptător K1 şi Susanu Pericle, ei primind între 2 şi 11 ani de închisoare.
Şeful grupului de recuperatori Mocanu Grigore zis Gigi Epuran a fost condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare, dar nu a putut fi introdus după gratii pentru că fugise din ţară. A fost dat în urmărire internaţională prin Interpol.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here