Restructurările din energia gorjeană nu mai pot fi ascunse de “portocalii”

88

deschidereDacă în ultimele zile, declaraţiile peltice ale unora dintre şefii din minerit şi energie, au fost făcute mai mult pentru a ascunde disponibilizările pentru care au bătut deja palma cu sindicatele, acum negocierile subterane ies la iveală.

Apar documente care atestă că semnalul de alarmă dat de PSD dar şi de alţi politicieni din Opoziţie sunt reale, iar Gorjul îşi va îngroşa, de anul viitor, rândul şomerilor cu aproape încă 4000 de disponibilizaţi. Ce frapează însă este minciuna unora în intenţia de a ascunde gunoiul sub preş şi atitudinea sindicaliştilor care pozează în victime ale administraţiei deşi acceptă cu seninătate ca mineritul şi energia gorjeană să se debaraseze de un număr însemnat de salariaţi.

fasimilNegocieri, acesta este cuvântul după care se ascund, în ultimele zile, o parte a sindicaliştilor dar şi unii boşi din mineritul şi energia gorjeană, atunci când sunt întrebaţi dacă au aprobat sau nu numărul salariaţilor pe care, anul viitor, îi vor da pe uşa unităţilor afară. Este şi cazul directorului general al Complexului Energetic (CE) Turceni, Octavian Graure, care întrebat luni dacă ştie ceva legat de cele 1000 de persoane, despre care se vehicula că vor fi disponibilizaţi de la CE Turceni, a dat din umeri. Mai mult a negat şi chiar a menţionat că nu ştie un număr exact al viitorilor disponibilizaţi deşi în aceiaşi dimineaţă a semnat mai multe documente care au fost transmise unităţilor din subordine, prin care chiar Graure anunţa ,,intenţia conducerii Complexului Energetic Turceni de a concedia un număr de 1000 de salariaţi pe perioada 2011-2012” (documentul este prezentat integral în Gorjeanul).

Menţionăm că documente similare au plecat, luni dimineaţa, şi dinspre Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi dinspre Complexul Energetic Rovinari spre subunităţile acestora.

Primarii PDL aprobă listele de disponibilizări

Dacă lucrurile par bătute în cuie, nu mai rămâne decât ca sindicaliştii ,,să dea verde” pe viitoarele liste de disponibilizări şi să stabilească salariile compensatorii conform contractului colectiv de muncă. Se vehiculează deja că primii pe listele de disponibilizări vor fi cei care au protestat împotriva regimului ,,portocaliu” ori cei ale căror carnete de partid poartă alte însemne decât ale PDL.

Laurenţiu Ciurel, fostul director general al CE Rovinari, face publice alte zvonuri care circulă în mediul politic gorjean. Acesta a menţionat ieri că sunt tot mai mulţi cei care spun că, viitoarele liste de disponibilizări, vor purta amprenta primarilor PD-L, care ar urma să îşi dea acordul cu privire la disponibilizarea sau nu a “lipitorilor de afişe” trecuţi pe aceste liste.

Dacă informaţia se va dovedi reală, atunci, cu siguranţă, unităţile energetice şi cele miniere din Gorj vor fi populate, în mare, de neprofesionişti însă cu carnet de partid.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here