Restructurarea CEO nu ține cont de dosarul penal! Șef de tură de la SE Rovinari, condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare

2737

Turtoi Marius Cătălin, șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari, a fost condamnat, în februarie, la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere. În 2008, beat mangă, s-a luat în gură cu polițiștii, dar a scăpat basma curată, chiar dacă a petrecut o noapte în arest, tot pentru un eveniment rutier. S-a ales cu permisul anulat pentru zece ani, în ciuda accidentului grav petrecut în zona Gării din Târgu Jiu. În mod incredibil, comportamentul acestuia abuziv la locul de muncă și condamnarea pe fond, ultimul dosar aflându-se pe rolul Curții de Apel Craiova, îl scapă însă acum și de restructurarea operată în companie. Într-un cuvânt, oamenii competenți pleacă, dar Turtoi rămâne.

Inculpatul Turtoi își terorizează personalul din subordine. Acesta este acuzat de subalterni că ar înjura femeile cu care lucrează, că nu ar purta echipament, dar și că nu se duce în control. Șeful Turtoi mai este blamat și pentru că ,,fumează în camera de comandă, dar și că doarme foarte mult în timpul serviciului”.
Interesant este că Turtoi rezistă, deși superiorii știu și de dosarele penale, și de comportamentul său la locul de muncă; și mai grav, acesta ar fi protejat la restructurarea care afectează angajații capabili, muncitori și fără abateri, care sunt vizați de procedura declanșată în CEO.
Ar fi corect ca problemele lui Turtoi să facă obiectul unei cercetări interne, pentru că, cu un astfel de trecut și un astfel de comportament, este inexplicabil cum respectivul deține o funcție de conducere.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Infractorul condamnat penal trebuie sa munceasca 60 de zile in folosul comunitatii! Inainte suna la Directia de Patrimoniu sa fie dati oameni afara, acum acei oameni se vor adigura ca o sa munceasca in fiecare zi 8 ore acest infractor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here