Restricţii pentru etnobotanice şi la Gorj

233

magazin-ierburiPlantele halucinogene au fost motiv de discuţii ieri în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean (CJ). Valentin Popa, consilier şi lider judeţean al Sanitas, a propus realizarea unui proiect ce va fi supus dezbaterii consilierilor în şedinţa din prima lună a noului an.

Proiectul vizează interzicerea vânzării substanţelor etnobotanice la mai puţin de doi kilometri de unităţi şcolare. „Am elaborat un proiect de hotărâre cu caracter normativ ce vreau să fie supus dezbaterii în cadrul Consiliului Judeţean. Proiectul vizează adoptarea unor măsuri în legătură cu vânzarea plantelor cu efect halucinogen, toate aceste lucruri fiind pentru dezvoltarea fizică şi morală a judeţului Gorj. Ştim că nu putem interzice total comercializarea substanţelor, dar vrem să facem acest lucru la mai mult de doi kilometri de unităţile de învăţământ şi cele de cult”, a declarat Valentin Popa.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu s-a arătat deschis la iniţiativa liderului Sanitas Gorj dar ca să îndeplinească rolul pe care îl doresc iniţiatorii trebuie să intre în dezbatere publică. „În următoarea şedinţă vom forma un cadru legal şi eficient pentru acest proiect care consider că ajută la menţinerea în starea bună a sănătăţii tineretului”, a declarat Călinoiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here