Restaurantele şi cantinele din judeţ, verificate la sânge

174

Administratorii restaurantelor şi cantinelor din judeţ au fost verificaţi în această perioadă de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj în cadrul unei acţiuni menite să prevină cazurile de îmbolnăvire în rândul populaţiei. 5 unităţi de comercializare a produselor alimentare, 3 pensiuni agroturistice şi o persoană fizică, au fost sancţionate contravenţional cu 9 amenzi în valoare totală 6.800 lei.

Obiectivele principale ale acestei acţiuni au constat în: verificarea condițiilor de igienă la comercializarea brânzei telemea de către producătorii particulari din zona Rânca – Novaci; verificarea modului de depozitare şi comercializare a produselor alimentare în târgurile anuale din Dragotești și Godinești. De asemenea inspectorii au avut în vedere, verificarea condițiilor de igienă și siguranță a produselor alimentare distribuite prin cantine și tabere școlare din Târgu-Jiu, Tismana și Bâltișoara dar şi verificarea protecției, bunăstării și comerțului cu animale vii în toate exploatațiile de animale și în târgul din localitatea Godinești. În perioada 29 iulie – 4 august, inspectorii DSVSA Gorj au verificat 83 de unităţi de pe raza judeţului. La 5 unităţi agroalimentare şi 3 pensiuni agroturistice inspectorii au depistat abateri.
Inspectorii au aplicat amenzi pentru mai multe aspecte: 600 de lei pentru lipsa echipamentului de protecţie sanitară a produselor, pentru aparatură frigorifică neigienizată şi depozitarea ouălor în vecinătatea mezelurilor, la Bâlta.
La Târgu-Jiu, inspectorii au aplicat o amendă în valoare de 600 lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (apă minerală, băuturi răcoritoare şi alcoolice, ciocolată) – expunere solară directă. Aceiaşi sumă a fost aplicată unui agent comercial din municipiu pentru produse alimentare (dulciuri, conserve, băuturi) depozitate în afara incintei unității, sub acțiunea directă a razelor solare.

Sancţiuni la Rânca şi Novaci
Reprezentanţii DSVSA au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2600 lei, pentru comercializarea directă de produse alimentare către consumatorul final dintr-un spaţiu neaprobat sanitar-veterinar. La Godineşti pentru cumpărarea de animale fără documente prevăzute de legislaţia în vigoare un cetăţean s-a ales cu amenda de 600 de lei. Iar pentru nereguli de manipulare şi depozitare a produselor alimentare 2 pensiuni agroturistice din zona Rânca – Novaci au fost sancţionate cu 1200 de lei.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here