Restaurantele, sălile de evenimente și barurile, verificate de polițiști. Amenzi!

1322

Polițiștii gorjeni, în colaborare cu jandarmii, dar și cu reprezentanți ai ISU Gorj, DSP Gorj, DSVSA Gorj, ITM Gorj şi CJPC Gorj, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat sâmbătă acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 56.000 lei.
Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura carantinării și aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.
De asemenea, au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 13.000 lei.
Totodată, au fost efectuate controale în 84 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.
„Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții”, a precizat IPJ Gorj.
În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 29 de săli de evenimente, 8 restaurante, 13 cafenele și alte 10 în corturi de evenimente, cluburi și terase, fiind constatate nereguli și aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 41.000 lei.
De asemenea, au fost desfășurate 26 de activități de relaționare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
„Reamintim TEL VERDE – 0800800165/ WhatsAPP 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Cunoaștem importanța evenimentelor din viața dumneavoastră, însă facem precizarea că prin nerespectarea restricțiilor instituite de autorități, acestea se pot transforma în evenimente de răspândire generală a virusului”, susține IPJ Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here