Restaurantul unui cunoscut chef din capitală va fi redecorat și reamenajat în perioada următoare, astfel încât, lucrările să fie gata până la mijlocul lunii februarie a anului viitor. „Noua” îi aparține lui Alex Petricean și reprezintă un concept cu totul original în materie de bucătărie, gătit și servit. Ieri, reprezentații localului au anunțat pe paginile de socializare că în noua amenajare s-au lăsat insipirați de experiența lui Brâncuși. „Inspirați de călătoria vieții pe care Brâncuși a întreprins-o în căutarea perfecțiunii și a imperfecțiunii formelor, materialelor, unghiurilor, umbrelor și proporțiilor cu focus în exprimarea și dinamica emoției, stărilor și sentimentelor până la profunzime. Studiul continuu asupra dimensiunilor inegale și al antitezei dintre simetrie și asimetrie, obsesia sa în legătura dintre cer și pământ sau dintre infinit și imortalitate, toate acestea ne-au fost inspirație în ceea ce va fi un manifesto al relației mâncare-artă pe pământ românesc. Un proiect dezvoltat de arhitectul și designerul tuturor proiectelor Noua, Gabriel Ciobanu, împreună cu o serie de artizani și meșteșugari locali ce vor fi amintiți ulterior. Pe 19 februarie 2024, când se vor împlini 147 de ani de la nașterea marelui meșter Constantin Brâncuși, vom sărbători dezvăluirea acestui spațiu ce va defini viitorul restaurantului nostru”, au transmis cei de la „Noua”.
Gelu Ionescu