Restaurant din Târgu-Jiu şi magazin din Licurici, amendate de inspectorii DSVSA

450

În cursul ultimei săptămâni, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Verificări au fost făcute în localităţile: Târgu-Jiu, Novaci, Bumbeşti-Jiu, Turcinești, Târgu-Cărbunești, Baia de Fier, Bâlteni, Hurezani, Licurici, Rovinari, Schela, Stoina, Bâlteni, Scoarța, Fărcășești, Bumbești-Pițic, Bengești, Alimpești, Tismana, Crasna, Mătăsari, Padeș, Prigoria, Săcelu, Ciuperceni, Urdari, Telești, Căpreni, Câlnic, în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza programului de supraveghere şi control 2017, concretizate într-un număr de 110 inspecţii în domeniul animal şi non-animal; controlul unităţilor de alimentaţie colectivă aferente unităţilor de învăţământ preşcolar şi ante-preşcolar, respectiv prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în  taberele şcolare estivale; emiterea şi distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 157 de paşapoarte; efectuarea unui număr de 21 inspecţii în exploataţiile non-profesionale şi comerciale aflate pe raza comunei Prigoria, privind verificarea respectării de către agricultori a cerinţelor legale în materie de gestionare (S.M.R. 4, 5 şi 9, 6 – 8 şi S.M.R. 11-13) conform Ord. ANSVSA. nr. 352/2015.

“În timpul controalelor organizate în această perioadă, au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.200 de lei, conform HG 924/2005 cu modificările şi completările ulterioare: 600 de lei la un restaurant din municipiul Târgu-Jiu, pentru depozitarea necorespunzătoare a unor produse de origine animală; o altă sancţiune tot de 600 de lei la un magazin alimentar din comuna Licurici, pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor din carne”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here