Reprezentativitate la SNLO pentru sindicatele lui Creţan

125

cretanFederaţia Naţională a Muncii, condusă de Constantin Creţan, a obţinut reprezentativitate sindicală în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, conform unei sentinţe judecătoreşti pronunţate la sfârşitul săptămânii trecute de către magistraţii gorjeni. Sindicalistul consideră că acest fapt îi dă dreptul să participe la negocierea contractului colectiv de muncă din cadrul unităţii, el spunând că s-a implicat deja în negocierile de la Complexul Energetic Rovinari, unde nu ar fi fost invitat la discuţii.

O instanţă a Tribunalului Gorj este cea care a respins o contestaţie în anulare depusă de SNLO împotriva unei decizii prin care FNM obţinea dreptul de reprezentativitate în cadrul societăţii. Procesul se derulează de mai mult timp, iar acum a ajuns la final, Creţan având câştig de cauză, lucru în care a crezut de la început. „Nu aveam cum să pierdem un astfel de proces pentru că există deja o practică a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de care noi am făcut uz la Târgu Jiu. Procedura este simplă, şi noi suntem federaţie sindicală şi ei sunt federaţie şi, ca urmare, avem drepturi egale. Legea este aceiaşi pentru toţi, iar noi am mai învăţat legislaţia şi iată că am avut câştig de cauză”, spune liderul sindical.

SNLOFederaţia Naţională a Muncii îşi caută reprezentativitatea şi la Hunedoara, întrucât Creţan are sindicate membre şi în Valea Jiului, la Compania Huilei, el fiind convins că va avea şi acolo câştig de cauză. Deocamdată sindicalistul se plânge că nu a fost invitat la negocieri la Complexul Energetic Rovinari, motiv pentru care spune că a şi depus o plângere împotriva directorului general Tiberiu Trotea. Creţan afirmă că administraţia complexului i-a precizat că pe adresa FNM s-a trimis o invitaţie, dar invitaţia nu a fost primită de nimeni de la Federaţia Naţională a Muncii, liderul sindical fiind convins că nu există un astfel de document. Negocierile vizau un act adiţional la contractul colectiv de muncă, Creţan dorind să fie parte la discuţiile cu administraţia.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here