Reprezentație de excepţie la Târgul de Turism al României pentru Gorj

343

Cele două proiecte de promovare turistică “Redescoperă Gorjul” şi “Vino acasă la Brâncuşi!”, derulate de Consiliul Judeţean Gorj, au reuşit să atragă sute de vizitatori la standul Târgului de Turism al României. Evenimentul s-a desfăşurat la Romexpo – Bucureşti, în perioada 13 – 16 noiembrie, iar standul de promovare a judeţului nostru a reuşit să atragă oameni cunoscuţi la nivel naţional şi nu numai.

Pentru standul Consiliului Județean Gorj a fost conceput un program complex de prezentare, ce s-a desfășurat pe zile tematice, axându-se pe evidențierea județului din punct de vedere cultural, al turismului montan și de aventură, turismului monahal, organizarea unei zile City break Târgu-Jiu și punerea în valoare a tradițiilor gorjenești. În ziua deschiderii, la invitația autorităţilor judeţene, alături de coordonatorii standului, s-au aflat doi gorjeni celebri, Cătălin Măruță, realizator de emisiuni la un post TV naţional, precum și Nono Semen – coordonator de programe radio. Împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj, cei doi i-au întâmpinat pe Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, mediului de afaceri și turismului, Simona Man, președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, vicepreședinte ANT, Corina Martin, președinte FAPT, pe reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe şi ai ambasadelor prezente la eveniment.

Ovidiu Lipan Ţăndărică, lângă gorjeni
Atmosfera de sărbătoare de la standul Gorjului a fost întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, cu cântece şi dansuri autentice gorjeneşti. În cea de-a doua zi a târgului, standul Gorjului a primit vizita solistului gorjean, Tavi Colen, care a ascultat interpretările de excepţie ale membrilor Ansamblului “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Ritmurile sârbelor gorjenești l-au atras la standul judeţului nostru şi pe un alt muzician celebru, Ovidiu Lipan Țăndărică.
Proiectul “Vino acasă la Brâncuși!” a fost pus în valoare și de prezența scriitoarei Sorana Georgescu-Gorjan, care a prezentat publicului cartea “Așa grăit-a Brâncuși”, a dialogat cu vizitatorii și a acordat autografe. Momentul City break Târgu-Jiu a fost realizat de reprezentanții Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuși”, care au oferit vizitatorilor revista de cultură “Confesiuni” și pliante de prezentare a Ansamblului Monumental “Calea Eroilor”, pe lângă cele deja existente la standul Consiliului Județean Gorj.

targul de turism2Echipa Salvamont Gorj a promovat “safe tourism”-ul
Ultimele două zile de prezentări din cadrul Târgului de Turism, au fost rezervate turismului alpin de pe meleagurile gorjeneşti. Reprezentanţii Serviciului Public Salvamont Gorj le-au vorbit celor interesaţi de practicarea turismului de aventură şi montan o serie de informaţii despre posibilitatea practicării în condiții de maximă siguranță a turismului montan și de aventură în județul Gorj, a turismului speologic, a sporturilor de iarnă în zona Rânca – Transalpina, prin evidențierea traseelor montane din munții Gorjului. Echipa Salvamont Gorj a prezentat o interesantă expoziție de echipamente specifice intervențiilor de salvare montană, standul Gorjului atrăgând astfel atenția și fiind apreciat și de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. În ultima zi a târgului, reprezentanții Consiliului Județean Gorj au realizat contacte și schimburi de materiale cu reprezentanți ai agențiilor de turism din țară și din străinătate, cu reprezentanți ai ambasadelor participante la manifestare. Prin participarea la Târgul de Turism al României cu cele două programe de promovare turistică, respectiv “Redescoperă Gorjul” și “Vino Acasă la Brâncuşi!”, Consiliul Județean Gorj a avut ca obiective principale susținerea dezvoltării turismului local, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj, precum și creșterea numărului de turiști care vizitează județul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here