Reprezentantul Fondului Proprietatea în CS al CE Oltenia, director la firma asociatului Elenei Udrea! Sforarii PMP se agață la căruța USL!

2996

La o simplă privire în structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) impresia este că acestea sunt populate doar cu reprezentanți ai puterii politice PNL-PSD, însă nu doar noul USL face cărțile în compania energetică, ci personajul desemnat de Fondul Proprietatea (FP), acționarul minoritar al societății, în Consiliul de Supraveghere al acesteia. Petre Mădălin Georgescu mai are și o altă calitate, pe lângă cea de supraveghetor al CEO, aceea de director general și președinte al Consiliului de Administrație al unei firme din Timișoara al cărei actionar a fost asociat cu Elena Udrea într-o firmă, sponsor al PMP, și cea care i-a plătit cauțiunea de 1 milion de euro fostei șefe a partidului. Pe această filieră, dar și din altele care țin de jocuri locale de putere, vine ultima fărămă de influență a sforarilor neaoși ai PMP.

4-2 e scorul PNL – PSD ca și număr de membri în CS al CE Oltenia. Pe lângă puterea de decizie a supraveghetorilor, trebuie spus că oamenii noului USL încasează 111.200 de lei, anual, indemnizație de la compania energetică, adică 9.266 de lei, lunar, net.
Între ,,trimișii” puterii politice, în CS al CE Oltenia, îl regăsim pe Petre Mădălin Georgescu, reprezentantul Fondului Proprietatea, cel care deține 21,56% din capitalul social al companiei. Georgescu deține și calitatea de membru în CA al SN Aeroportul Internațional ,,Traian Vuia” Timișoara, însă jobul său de bază este acela de director general și membru în Consiliul de Administrație al Alcom SA Timișoara.
Până în aprilie 2010, firma își desfășura activitatea în sectorul comerțului cu amănuntul, adică vânzări de alimente, băuturi și tutun, în rețeaua proprie de magazine, însă și-a încetat aceste activități și, de mai bine de 12 ani închiriază spații comerciale către terți. Societatea este controlată de Fondul Proprietatea care deține 71,9% din acțiuni și Lucian Eugen Perescu cu 26,8%.

Legătura cu PMP…
Omul de afaceri Lucian Perescu a fost asociat în firma de transporturi feroviare Tim Rail Cargo SRL cu Elena Udrea, iar societatea a depus, în 2015, o garanție imobiliară de 1 milion de euro cauțiune stabilită de instanță într-unul din dosarele penale deschise pe numele fostei ministrese a lui Traian Băsescu și președinte a PMP, după retragerea acestuia din partid.
De altfel, Tim Rail Cargo SRL era recunoscută ca sponsor oficial al PDL și, ulterior, al PMP.

… duce până la Gorj
Potrivit unor informații, și această filieră îi conferă, încă, sforarului local Nicolae Davițoiu, o oarecare influență în CE Oltenia. Trebuie spus că, multă vreme, diverși ignoranți s-au agățat, pentru a parveni, vremelnic, pe funcții în compania energetică de ultimul vagon din PMP, reconfirmat ca președinte al organizației județene, în septembrie, anul trecut.
Dar nu numai de propulsarea unor impotenți profesional a fost preocupat Davițoiu în relația cu CE Oltenia, ci și de afaceri. Este de notorietate că unele cursuri de pregătire profesională pe care le-a organizat compania, în anii trecuți, s-au desfășurat la complexul turistic al acestuia din comuna Arcani, iar în serviciile decontate de CE Oltenia s-a înscris și o toxinfecție alimentară care i-a țintuit la privată pe participanți.
Alte combinații, care țin de jocuri locale de putere, și de alianțe de conjunctură cu PNL sau PSD, încă îi mai mențin în funcții, în linia a doua, pe cei veniți pe filiera PMP.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here