Reprezentanții SDN Târgu-Jiu igienizează drumurile naționale din Gorj

281

Salariații Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au demarat acțiunile de igienizare a drumurilor naționale care tranzitează județul nostru. Numai în prima zi s-au strâns sute de saci de gunoaie. În cursul zilei de ieri s-a acționat pe DN 67 C – Transalpina, între Novaci și Rânca.

Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au dat startul activităţilor de igienizare a zonelor adiacente arterelor rutiere pe care instituţia le are în administrare. Drumarii au profitat de zilele cu soare de la începtul lunii februarie şi au organizat mai multe acţiuni de igienizare de-a lungul a trei şosele naţionale. Este vorba de DN 66, DN 67 şi DN 67 D. Foarte multe deşeuri au fost strânse din zona parcărilor amenajate de-a lungul drumurilor respective. Sute de saci cu gunoaie s-au strâns într-o singură zi.
Miercuri, 7 februarie, drumarii au acționat pe DN 67 C – Transalpina, între Novaci și Rânca. Și aici au fost strânse cantități însemnate de gunoaie rămase în urma turiștilor indisciplinați.

Apel la bunul simț al cetățenilor
Reprezentanţii SDN Târgu Jiu fac apel la conducătorii auto şi la cetăţenii din localităţile tranzitate de şoselele respective să nu mai arunce deşeurile la întâmplare şi să le depoziteze în locuri special amenajate. „Am demarat, de la începutul acestei luni, acţiunile de igienizare şi vom continua şi în zilele următoare, dacă va fi vreme bună. Am acţionat de-a lungul mai multor drumuri naţionale pe care le administrăm şi rezultatul a fost concludent. Am colectat sute de saci de gunoi, reprezentând peturi, pungi din plastic, doze din aluminiu, resturi alimentare, hârtie şi carton, sticle şi altele. Facem un apel la cetăţeni să colecteze gunoiul şi să îl depoziteze în locurile special amenajate şi să nu îl mai lase la întâmplare pe marginea şoselelor“, a precizat Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here