Reprezentanții BOV RESOURCES SRL le dau replica celor trei proprietari din Lupoaia: “Cei care ne contestă sunt în totală ilegalitate! Vor opt miliarde de la noi pentru a nu împiedica construcția microcarierei”!

1091

Conducerea firmei BOV RESOURCES SRL a prezentat APM Gorj documente edificatoare care stau la baza realizării microcarierei din Lupoaia, acte și autorizații care nu pot fi contestate nici de autorități, și nici de locuitorii celor trei case din comuna Cătunele. Mai mult, reprezentanții firmei demonstrează că au discutat în nenumărate rânduri cu familia Frățilă, pentru a ajunge la o înțelegere, proprietarii considerându-se afectați de viitoarea investiție, până în momentul în care s-au considerat “șantajați de respectivii”, persoane care le-ar fi solicitat opt miliarde de lei vechi pentru a nu interveni în procedura APM Gorj, de autorizare pe mediu a viitoarei investiții.

De un an de zile firma BOV RESOURCES pregătește, conform legii, executarea lucrărilor de explorare în vederea identificării resurselor de cărbune în perimetrul Valea Perilor, sat Lupoaia. În tot acest timp, firma a obținut autorizație de construcție de la Primăria Cătunele, licență de explorare de la ANRM, avize și autorizații de începere a lucrărilor de explorare emise de ANRM, decizia de încadrare de la APM Gorj, aviz favorabil de amplasament emis de Distribuție Oltenia vizavi de rețeaua de înaltă și medie tensiune din zonă și multe alte documente care stau la baza realizării unei astfel de investiții. Aceste documente, în original, au fost prezentate, joi, și cotidianului Gorjeanul.

Discuții finalizate, din păcate, cu reclamații
În baza documentelor deținute, reprezentanții firmei(după nenumărate negocieri cu familia Frățilă, care au fost deja despăgubiți de CE Oltenia pentru o parte din imobile, iar pentru restul sunt în litigii cu compania) și-au continuat demersurile pentru punerea pe picioare a microcarierei.
Au văzut însă, cu stupoare, faptul că proprietarii celor trei locuințe din Lupoaia, supărați că nu li s-a oferit suma cerută, vor să le împiedice investiția. Asta, după ce au citit din presă faptul că respectivii au reclamat la APM Gorj eliberarea către BOV RESOURCES a unui aviz de mediu, necesar realizării investiției. “Sunt șocat de șantajul pe care cei doi Frățilă îl fac la adresa firmei BOV RESOURCES, în condițiile în care știu că le-am oferit nenumărate beneficii, în timpul negocierilor, inclusiv pentru a se muta din zonă. Firmei i s-a cerut însă opt miliarde de lei vechi pentru deranjul pe care l-am face proprietarilor, cu mențiunea că ei nu s-ar fi mutat din case și investiția nu i-ar fi afectat, apoi, deloc. Toate acestea, în condițiile în care, unele din locuințele respective nu dețin autorizație de construcție de la primărie, iar restul au fost despăgubite de CEO cu sume de miliarde, dar proprietarii ar fi trebuit să se mute din zonă. Proprietarii sunt liberi să facă ce vor în condițiile legii, însă subliniez că procedurile pentru realizarea investiției vor continua. Noi vrem să realizăm locuri de muncă în zonă și să contribuim la îmbunătățirea bugetului local, deoarece vom plăti taxele și impozitele aferente”, a declarat administratorul BOV RESOURCES, Ulariu Octavian.

Mari despăgubiri
Microcariera din zona Lupoaia se va realiza pe o suprafață de teren de 11 hectare, suprafață care nu afectează, în mod real, proprietățile familiei Frățilă. ”De altfel, familiile care suțin că ar fi afectate au încasat până în prezent peste 2,7 milioane de lei de la CEO și mai solicită suma de 3,15 milioane de lei, sumă câștigată deja în primă instanță. Mai mult, mai cer suplimentarea sumei cu încă 65.000 pentru o anexă. Mama fraților Frățilă are și ea un litigiu cu CEO în baza căruia pretinde bani pentru locuința care nu deține autorizație de construire. Frățilă Adrian cunoscând alunecările de teren din zona locuinței sale noi a luat o nouă autorizație de construire a acestei case și în viitor ne vom aștepta să asistăm la o nouă acțiune în răspundere delicturală care va fi împotriva noastră și a CEO casa fiind aproape gata”, a mai spus administratorul. Investitorii de la Lupoaia spun că noua microcarieră va aduce un aport de stabilitate a terenului din zonă, iar după încheierea investiției, terenul se va reda în circuitul agricol, putând fi plantați acolo aluni, nuci sau peri.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.