Reprezentanții AGA din companiile de stat, adio remunerații

212

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum prin care activitatea acționarilor în Adunările Generale ale Acționarilor (A.G.A.) din cadrul operatorilor economici la care statul deține direct sau indirect o participație majoritară va fi considerată sarcină de serviciu pentru angajații acționarului și nu va fi remunerată.
Până în septembrie 2016, Ministerul Finanțelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul aprobat, miercuri, de Executiv. Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanților M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăților aflate în coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit.
Potrivit legislației în vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acționarilor remunerații mai mari de 25% din indemnizația fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe ședință, și pentru mai mult de o ședință într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate (OUG nr. 26/2013, art.14 alin (1)).
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here