Repetiție pentru parada de 1 Decembrie

111

Nu s-a circulat, ieri, la prânz prin zona Coloanei Infinitului și la fel vor sta lucrurile și sâmbătă, când traficul va fi deviat pentru și mai mult timp. Parada militară, susținută cu ocazia zilei de 1 Decembrie, a fost repetată acum, iar pentru asta autoritățile au avut nevoie de tot spațiul în care se va desfășura evenimentul de sâmbătă. La ora 10.00, șoferii au fost deviați pe rute alternative, aceștia trebuind să se descurce pentru a ajunge la destinație în cazul în care nu știau noul traseu. Pe strada Unirii, la Coloană, lucrurile au mers însă bine, fiind pe placul celor care au venit aici pentru a vedea cum decurg ceremoniile.
Toată lumea a fost punctuală, iar scenariul zilei de sâmbătă a fost respectat cu rigurozitate.Locul este unul nou nu doar pentru gorjeni, ci și pentru militarii care vor defila de Ziua Națională. Obișnuiți cu platoul din Piața Prefecturii, aceștia au exersat, ieri, defilarea pe o stradă cu două benzi de circulație. Aici au fost aduse inclusiv mașinile de intervenție folosite de cei de la Armată, Jandarmerie și SMURD. Cei curioși au avut posibilitatea să vadă toată ceremonia de sâmbătă, oamenii veniți la Coloană fiind de părere că de acum încolo manifestările de acest gen ar trebui să se desfășoare doar în această locație.
Spațiul este mult mai generos și pentru public și pentru militari și, în plus, prezența Coloanei, mai ales de Ziua Națională, îi face pe participanți să fie mult mai mândri de faptul că sunt români. “Până acum se desfășurau pe bulevardul Brâncuși, dar aici suntem pe strada Unirii. Parcă sună și mai bine pentru un astfel de moment. În plus, aici avem Coloana Infinitului, te simți altfel în preajma ei. E unul dintre simbolurile națiunii noastre. Spațiul este mai larg, e mult mai bine decât în centrul orașului”, a declarat un pensionar. Tot ce își mai doresc organizatorii acum este ca vremea să fie mult mai bună în ziua paradei decât a fost la repetiții, când, pe lângă temperaturile scăzute, militarii au avut de înfruntat și ploaia măruntă, transformată ulterior în lapoviță și ninsoare. “Emoții nu ar trebui să avem decât în privința vremii, eventual. Vremea să ne lase pentru că, în rest, noi ne-am luat toate măsurile pentru a avea o paradă pe deplin reușită. Vrem să fie ceva adevărat și să cinstim într-un mod aparte cei 100 de ani de România Mare”, a menționat Gheorghe Porumbel, directorul de la Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, unul dintre organizatorii ceremoniilor de la Coloana Infinitului de pe 1 Decembrie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here