Repetabila povară, să fie anul 2014 un alt 2004?

724

Dacă porţi  o responsabilitate morală, de cetăţean onest nefiind indiferent  la situaţia  dificilă  în care se găseşte  România, atunci simţi nevoia  să te implici, fie şi prin a le spune  verde-n faţă celor ce conduc  şi guvernează  ţara că nu e bine a  rândui păgubos treburile obştei, amendându-le inclusiv derapajele  de la ceea ce înseamnă  atitudine civică, dreptate şi adevăr.

Doar aşa poate  că vom  şi înţelege ca români  să ne unim  eforturile,  separând  odată  pentru totdeauna  grâul de neghină,  iar alegerile  europarlamentare  şi prezidenţiale  din acest an pot fi un bun prilej  de a da mandatul  celor  buni, harnici şi cinstiţi  pentru ţara lor. Astfel,  s-ar stopa calea unor  potenţiali  profitori şi paraziţi politici ce au prăduit  şi  până acum  cu lăcomie România, dar nesătui  de înavuţire, vor dori  să facă acelaşi prăpăd  şi în continuare.
Şi cum e zicala,  că „peştele de la cap se strică” lucrurile rele  trebuie  în sfârşit urnite  şi  disipate, începând chiar de la  vârf,  întrucât prădalnicul constituţional Traian Băsescu  de 10 ani încoace, dar  şi pe când  era ministru sau primar general al Capitalei s-a dovedit mai degrabă un sabotor  al României. Bunăoară, e bine să ne şi reamintim cum predica că România nu are nevoie de autostrăzi, magistrale feroviare şi aeroporturi moderne ş.a.m.d. După cum nu poţi să-i ierţi  pe toţi cei care s-au  rotit la cârma ţării după  1990 încoace, aruncând practic România în afara  lumii civilizate, iar economia  cu întregul ei potenţial  de resurse  într-o prăpastie adâncă  fără vreo putinţă de ieşire. Din păcate şi acum, înaintea celor două  importante  scrutinuri  electorale, privind  mai atent la modul  în care se desfăşoară evenimentele, se poate constata  că au ieşit  în faţă cam aceiaşi indivizi ce nu au servit în nici un fel interesul naţional, dimpotrivă  se fac vinovaţi  de starea  de ţară prăpădită  şi  subdezvoltată în care se găseşte astăzi România. Mulţi dintre ei continuă  să fie sponsorizaţi  de grupări oculte din ţară dar şi din afară, în special  prin  aşa zisele societăţi civile  coordonate  şi finanţate  vârtos din Occident şi SUA. Şi atunci  se mai  poate vorbi  de alegeri şi decizii democratice, de suveranitate şi siguranţă naţională?
Se lucrează  perfid  de ani buni  încoace, inclusiv printr-o  propagandă deşănţată  din partea unor  agenţii externe şi a presei  pro-regim  Băsescu, susţinându-se  şi de această dată acelaşi sistem  autoritarist  ce a transformat  deja România  într-o ţară a plângerii. Acelaşi lucru  este făcut  de către instituţiile de forţă ale  statului, urmărindu-se  ca alegerile  din 2014 să aibă aceleaşi rezultate  ca  şi cele din  2004, 2008-2009. Şi  cum banul  este  ochiul dracului, iată  că  ticăloşiile  se repetă pe bandă rulantă, punându-se  la cale  în laboratoarele Cotrocenilor  şi ale  stăpânilor din afară  alte mişcări „populare”  şi mârşăvii electorale, ne mai contând  aproape  deloc voinţa  şi votul românilor la urne. Altfel spus,  să  conteze  doar poruncile   din exterior,  de unde se doreşte  a fi scoşi în  prim plan  şi după  apropiatele  alegeri, acelaşi tip de şmecheri (şi de slugi) capabili să prostească  pe  mulţi dintre români, dar să aducă în schimb  multiple servicii  (şi ce servicii!)  marelui Licurici şi  stăpânilor de la Înalta Poartă  europeană, în vreme ce  marea majoritate  a populaţiei  trage şi acum  toate ponoasele, din 2004 încoace.
Atunci, ce mai poţi spune  decât  că cei care  profită  de pe urma  ţărilor sărace  şi subdezvoltate sunt bine  merci şi prosperă, în vreme ce  amărăştenii, inclusiv  românii, o duc  din ce  în ce mai greu, trăind  la mâna unor politicieni  şi a unui preşedinte  ce nu au altă grijă decât să se pricopsească, îmbogăţindu-se  fără ruşine din bani publici şi din munca noastră.  Pentru ei nu există  moralitate, adevăr şi dreptate, indiferent  de culoarea  politică  ce o poartă, motiv pentru care   pot fi asemuiţi mai degrabă  cu nişte ciraci pentru exterior  şi bandiţi fără  scrupule  pentru această ţară. Mai mult,  la unii lucrează  şi  paranoia, la alţii narcisismul  sau prostia cât cuprinde, scăldându-se  în neadevăruri, minciuni şi în  tot felul de bazaconii prin care îşi bat joc  de  noi, cetăţenii României.
În fine, lucrând  şi pe un studiu  de caz, nu poţi să crezi cum tocmai  acum peste noapte, s-a trezit  şi Traian Băsescu  a fi apărătorul celor mulţi, adică exact  el care tăia  cu cinism salarii, pensii, ajutoare  pentru handicapaţi, sau poruncea mărirea TVA-ului, găsind să se opună  cu neruşinare  unei prevederi din Codul Fiscal  şi să  arunce  fumigena cu mărirea  accizei  la carburanţi. De aici şi refuzul de a semna  acordul cu FMI, în speranţa  că va reuşi  a-i prosti din nou pe români.  Pentru că el ştia  de mult şi ce  dorea  misiunea FMI cu câteva luni  înainte de întocmirea  bugetului, dar  şi ce prevedea  Codul  Fiscal referitor la realizarea  veniturilor la buget din taxe.  De ce nu a  protestat atunci  şi a aşteptat să facă tărăboiul  ulterior? Sau poate că, încă nu  apăruse  pe rol problema  moşiei sale de la Nana  şi apoi a  prea  cinstitelor – afaceri  de familie  cu Gazprom.
Aşadar,  încă o imensă  mostră de  ticăloşie care n-are nimic  de a face cu adevăratul interes  al ţării,  dar  prin care, aruncând scalda  murdăriilor  în care s-a bălăcit ani de zile   şi în spatele  guvernului actual, nu a  urmărit   altceva  decât să creeze  o gravă  problemă  economică  ce ar  fi putut  afecta  întregul echilibru financiar al ţării, inclusiv în relaţiile  României cu FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană,  precum şi cu celelalte  pieţe economico-financiare  internaţionale. Tocmai de aceea, măcar acum  prostia unora  să aibă leac, dar  şi intelighenţia  românească din 2004  şi după,  să nu se mai dea  de ceasul  morţii, aşa cum  a procedat  pentru Alianţa DA şi Băsescu – preşedinte, conştientizând  că imensul  rău  pe care l-au făcut  României  în 2004, să nu  se repete, adică 2014 să  nu fie  un alt  fatidic  an, 2004. Cu atât mai  mult cu cât  moftangiul  odios de la Cotroceni, care a jucat unul dintre cele mai nefaste  roluri  din întreaga  istorie  a României  moderne,  nu se lasă  atât  de uşor  înlăturat  de la  comanda  puterii   supreme,  apelând  la toate scenariile  mizere  cu putinţă  pentru   a colporta  minciuna  şi diversiunea, în speranţa  că nu se va afla  prea curând  adevărul  despre abuzurile  şi  fărădelegile  comise  în cei zece  ani de   tiranie. Sau altfel spus este în stare  de orice mârşăvie  nu doar  pentru a-şi apăra  pielea pentru nesăbuinţele  sale ci şi pentru  a perpetua, inclusiv  cu ajutor  din afară,  acelaşi  regim  politic extrem de păgubos şi nociv pentru România.
Vasile Irod

2 COMENTARII

  1. -sunt cam mica sa inteleg dar nu cred ca aici au citit deja 150 de persoane si chiar toata lumea ii de acord cu ce se scrie aici,si nu au lasat nici un comentariu ….nu sunt nici basista si nici uselista, sunt o eleva care de multe ori imi pun singura tot felul de intrebari, am aflat ce au facut si unii si alti deaceea am ajuns AICI, dar nu stiu ce rost au aceste articole ca si cum maine ar candida din nou Traian Basescu, eu stiu ca nu mai are dreptul sa candideze …. nu stiu eu bine ?… ,deci draga GORJANULE nu stiu al cui copil esti si de ce nationalitate esti,dar stiam ca nu-i nimeni ca GORJANUL …..si nu cred ca acest nume ESTE SCLAVUL CUIVA… de ce nu e presa asta libera?
    – va spun o poveste adevarata intamplata acum 2 zile. Dimineata la 6,30 era presa in strada se lua interviu cum se face dezepezirea (caratul zapezi?, erau 10 muncitori la lopata, o vola si 2 rabe , de nu puteai sa treci ce aglomerat parea sa fie, intimplara a facut sa mai intarzi 10 min . DUPA FILMARE s-a carat o raba de zapada si in 2 minute nu mai era nimeni acolo,de abia peste 2 zile au revenit, DECI ce sa intelegem ca s-a chemat presa denoapte a dat bine la prosti si noi tot prosti am ramas …..

  2. – nu iteleg de ce nimeni nu scrie aici cum putem sa facem BINE IN GORJUL NOSTRU, ce se vrea se se faca, ce s-a promis si nu s-a facut, de ce nu s-a facut, se mai face ceva ??, toata ziua se scrie ce rau au facut alti , care alti ca tot aia sunt. ASTAZI DL CRIN , a zis ca ei schimba doar rolurile, referindu-se la remaniere…… deci aceeasi actorii cu roluri diferite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here