Repartizarea locuinţelor sociale de la Târgu-Jiu, în stand-by

334

Aproximativ 800 de persoane care au depus încă de acum câţiva ani un dosar în vederea obţinerii unei locuinţe de tip social aşteaptă publicarea listelor privind repartizarea celor 64 de unităţi locative recent construite în noul cartier Ciocârlău din municipiul Târgu-Jiu.

Lucrările de construire a încă două blocuri de locuinţe sociale din zona de nord a municipiului au luat sfârşit. Deşi cu o uşoară întârziere în recepţionarea investiţiei, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu nu pot da asigurări cu privire la perioada când cele 64 de unităţi locative din zona Ciocârlău vor fi repartizate. Chiar dacă există gurile rele care spun că aceste liste au fost deja întocmite într-un mod nu tocmai corect pentru beneficiari, municipalitatea infirmă acest lucru. “Listele cu beneficiarii nu sunt încă finalizate. Nu este nimic adevărat din ce se aude. Se va face o listă preliminară cu potenţialii beneficiari, se va publica, iar cei care se consideră nedreptăţiţi vor putea face contestaţii. După judecarea şi soluţionarea contestaţiilor, listele se vor definitiva şi vor intra spre aprobare în şedinţă de Consiliu local”, a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Cele circa 800 de solicitări depuse la Registratura Primăriei Târgu-Jiu pentru atribuirea unei locuinţe sociale sunt cu mult peste cele 64 de unităţi locative ce vor fi date în folosinţă în perioada următoare de către municipalitate. Valoarea totală a investiţiei la cele două noi blocuri de locuinţe sociale din nordul municipiului este de circa 6 milioane de lei, majoritatea sumei provenind din fonduri guvernamentale. “Investiţia cuprinde pe lângă cele două blocuri cu un total de 64 de unităţi locative, şi amenajările exterioare, respectiv parcaje, accese auto, alei, loc de joacă pentru copii, spaţii verzi, precum şi întreaga infrastructură, dotările, inclusiv centrale termice proprii pentru fiecare unitate locativă. Precizez că investiţia se înscrie într-un program mai amplu de construire al locuinţelor sociale în zona străzii Ciocârlău, astfel că prin definitivarea lucrărilor se conturează un nou micro-cartier în zona de nord a oraşului destinat locuinţelor sociale, cartier care oferă toate amenajările şi dotările necesare, inclusiv funcţiunile specifice unei zone rezidenţiale. Fiecare unitate este compusă din camera de zi, baie, bucătărie şi toate dotările necesare”, declara Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, la finalizarea lucrărilor de construire a celor două blocuri din strada Ciocârlău.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here