Reparaţiile şcolilor din Târgu-Jiu, în linie dreaptă

181

reparatii scoliPrimăria Municipiului Târgu-Jiu este pe ultima sută de metri cu încheierea lucrărilor de igienizări şi reparaţii în şcolile din municipiu. Valoarea totală a acestora, precum şi a investiţiilor pe acest an în unităţile de învăţământ este de 50 de miliarde ROL.

„În această perioadă se finalizează programul de reparaţii şi igienizări derulat pe perioada vacanţei la unităţile de învăţământ. În acest program au fost incluse peste 30 de unităţi din cele 53 de unităţi de învăţământ din municipiu. Cea mai mare parte a lucrărilor s-a finalizat, urmând ca pe 1 septembrie să se finalizeze şi lucrările aflate în acest moment în execuţie”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.Lucrările cuprind modernizări, reabilitări cantine, cămine, săli de sport, săli de clasă, amenajarea de grupuri sanitare, refacere acoperişuri, înlocuire pardoseli, revizuire şi înlocuire unde este cazul la instalaţiile electrice şi sanitare. Cele mai complexe lucrări au fost realizate în anii anteriori, astfel că cele realizate în această vară nu au durat atât de mult.

Mulţumiri în rândul directorilor

Directorii unităţilor de învăţământ unde se derulează lucrări de reparaţii se declară mulţumiţi de acestea şi chiar au o bună colaborare cu Primăria privind necesităţile din şcolile pe care le reparatii scoli (1)conduc. „Lucrările merg destul de bine la noi, dar în două săptămâni vor fi gata. Apoi, timp de o săptămână, ne vom ocupa de curăţenie aşa încât să existe toate condiţiile pentru a începe anul şcolar bine. S-au înlocuit toate uşile din şcoală, se vor zugrăvi interioarele la toate sălile de clasă, cabinete şi laboratoare. Ultimele lucrări de zugrăveli interioare s-au făcut acum şase ani. De atunci s-a zugrăvit exteriorul, s-a schimbat acoperişul, deci s-au realizat alt gen de lucrări. Oricum, cam în fiecare an s-a făcut câte ceva”, a declarat Ion Floroiu, directorul Şcolii Generale „Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu.

Panouri solare pentru 8 unităţi

În paralel cu programul de reparaţii şi igienizări, s-au demarat şi programe de investiţii, precum modernizarea sistemelor de încălzire la nouă unităţi, prin instalarea panourilor solare şi instalaţiilor aferente. „Suma alocată pe întregul an pentru lucrările de reparaţii şi igienizări este de 50 de miliarde de lei vechi. Anul trecut, s-au montat panouri solare la Liceul Tudor Vladimirescu, iar în acest an astfel de lucrări s-au făcut la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, Liceul Forestier, Grup Şcolar Materiale de Construcţii, Liceul Henri Coandă, Grădiniţele nr. 3, 8, 9, Colegiul Spiru Haret. Panourile solare dau randament pentru prepararea apei calde menajere şi s-a constatat că se face o economie substanţială unde au fost instalate. Cu circa 50% se reduce consumul pe perioada anului, iar pe vară acestea furnizează integral apa caldă menajeră”, a precizat şeful Serviciului Investiţii. Totodată, Primăria Târgu-Jiu a demarat proiecte prin care se urmăreşte creşterea capacităţii unităţilor de învăţământ în urma creşterii solicitărilor de înscriere în învăţământul preşcolar. Astfel, se derulează un program prin Ministerul Dezvoltării prin care se vor face cinci noi creşe în zonele 9 Mai, Debarcader, Griviţei, Ciocârlău, Narciselor. De asemenea, prin alt proiect demarat în colaborare cu Ministerul Educaţiei se vor construi două noi grădiniţe în zonele Debarcader (cu şase grupe, cu program prelungit) şi încă una în cartierul Narciselor (cu două grupe, program normal).

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here