Reparaţii şi investiţii pentru şcolile din Târgu-Jiu

423

Municipalitatea va demara în următoarele zile lucrările de reparaţii şi igienizări programate pentru această vară la toate unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu. Pentru acest an, de la bugetul local s-au alocat cinci milioane de lei, bani ce se vor îndrepta atât spre reparaţii, cât şi spre investiţii de strictă necesitate.

O serie de lucrări de întreţinere, reparaţii şi igienizări vor fi efectuate în perioada vacanţei de vară în unităţile de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu. “Este vorba de acele lucrări specifice a se executa pe perioada vacanţei de vară, astfel încât începerea în toamnă a anului şcolar, să se facă în cele mai bune condiţii. Este vorba de revizii ale instalaţiilor electrice, sanitare, de gaze, termice, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, reparaţii la acoperişuri”, a declarat Raul Chiriac, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Lucrărilor curente de reparaţii li se vor adăuga şi unele de investiţii cu caracter urgent. Acestea au fost identificate atât de către conducerea Primăriei Târgu-Jiu, cât şi de reprezentanţii unităţilor de învăţământ şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj: “De la bugetul local, au fost alocate fonduri pentru executarea unor serii de investiţii pornind de la modernizarea sistemelor de încălzire la acele unităţi care acum au sistemul de încălzire bazat pe sobe cu gaze. Este vorba de Şcolile Generale Ecaterina Teodoroiu, Voievod Litovoi, Nr. 7; pentru toate acestea au fost elaborate proiecte, astfel încât vor fi demarate lucrările de montare a centralelor termice şi a sistemelor aferente. De asemenea, a fost inclusă reabilitarea centralei termice şi a sistemului de încălzite de la Colegiul Tehnic Henri Coandă, şi refacerea instalaţiilor termice la Şcolile Generale Pompiliu Marcea, Constantin Brâncuşi şi Liceul cu Program Sportiv. (…) În ceea ce priveşte o extindere a capacităţilor unităţilor, avem în plan mansardarea parţială la Grădiniţa nr. 1 din cartierul Griviţei, astfel încât să fie amenajate trei noi grupe pentru preşcolari. La Liceul de Muzică vom executa mansardarea unităţii, alături de înlocuirea învelitorii şi renovarea faţadei, prin această mansardare rezultând spaţiile necesare pentru studiul individual specific acestui gen de activitate. La Liceul Auto, în funcţie de posibilităţi şi de necesităţi, s-a demarat elaborarea proiectului şi realizarea execuţiei în această vară a amenajării atelierelor, şi o sală de gimnastică”.

reparatii scoli renovare reabilitare (1)Investiţii pe bani europeni şi guvernamentali
Primăria Târgu-Jiu are pregătite şi câteva proiecte de investiţii din fonduri europene, dar şi de la Ministerul Dezvoltării, ce urmează a fi depuse pentru obţinerea finanţării. “În cadrul PNDL au fost făcute demersuri pentru includerea la finanţare a extinderii Şcolii Generale Nr. 4, unde se vor obţine cinci noi săli de clasă, şi la realizarea cantinei şi căminului la Liceul cu Program Sportiv, includerea la finanţare a centralei termice la Colegiul “Tudor Vladimirescu”. Şi în cadrul POR 2014-2020 au fost propuse o serie de investiţii la care le-am elaborat proiectele. Este vorba de reabilitarea Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”, cantină şi cămin la “Virgil Madgearu”, extinderea grădiniţelor Nr. 8 şi Mihai Eminescu, realizarea unui complex artistic clădire P+2 la Liceul de Muzică. Aceasta presupune o sală de spectacole cu 150 de locuri, sală de repetiţii, practic o clădire ce ar putea funcţiona şi pentru activităţi culturale din municipiu”, a mai spus şeful Serviciului de Investiţii de la Primăria Târgu-Jiu. Administraţia locală din Târgu-Jiu va mai bifa curând o investiţie majoră. Primăria a reuşit obţinerea unei finanţări prin Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unei săli de sport cu 180 de locuri la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here