Municipalitatea va demara în următoarele zile lucrările de reparaţii şi igienizări programate pentru această vară la toate unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu.
Programul vizează asigurarea condiţiilor corespunzătoare pentru începerea noului an şcolar, atât din punct de vedere igienico-sanitar, cât şi din punct de vedere al siguranţei elevilor, precum şi modernizarea unor spaţii la mai multe unităţi de învăţământ. “Pe lângă programul ce vizează toate unităţile de învăţământ, acela de revizie a instalaţiilor sanitare, de utilizare a gazelor naturale, a instalaţiilor termice şi a centrelor termice aferente, ale instalaţiilor electrice, precum şi alte intervenţii ocazionale, programul cuprinde reabilitarea, modernizarea unor spaţii la aproximativ 20 de unităţi de învăţământ din municipiu. Lucrările, în principal, conţin atât reparaţii ale învelitorilor, ale acoperişurilor cum ar fi la Grădiniţa nr. 6, Lumea Copiilor, cea de la Bârseşti, reparaţia acoperişului de la Colegiul Naţional «Spiru Haret»; de asemenea, lucrări de pardoseli la Grădiniţele nr. 7, Mihai Eminescu. La Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» avem termoizolarea căminului, se derulează şi un proiect finanţat prin Ministerul Educaţiei acela de modernizare a sistemului de încălzire prin montarea centralei şi a instalaţiilor termice aferente. La Colegiul «Virgil Madgearu» avem programate reparaţii ale instalaţiilor sanitare şi igienizarea tuturor spaţiilor. Au fost avute în vedere atât modernizarea, reparaţii la sălile de curs, cât şi ale celorlalte clădiri cu diferite funcţiuni, săli de sport, baze sportive, cantine şi cămine, astfel încât începerea anului şcolar să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Raul Chiriac.
Investiţii pe bani europeni
Pe lângă programul anual de reparaţii, pentru perspectivă, specialiştii Primăriei Târgu-Jiu au elaborat o serie de proiecte pregătite pentru a primi finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional. “Pe lângă acest program anual de reparaţii, pentru perspectivă au fost elaborate o serie de proiecte care să ţină cont atât de nevoile actuale, cât şi de cele viitoare, proiecte pregătite pentru a fi finanţate în cadrul POR prin fonduri europene. Ca exemple ar fi: extinderea grădiniţelor din zona de sud, la şcolile generale au fost elaborate pentru extindere Alexandru Ştefulescu şi supraetajarea Şcolii Generale Sfântul Nicolae, prin cele două proiecte extinzându-se locaţiile cu 5 săli de clasă, inclusiv spaţiile conexe. Mai avem ca proiecte construirea unor noi amfiteatre la Şcoala Generală «Constantin Săvoiu» şi Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu». La Liceul de Muzică avem un proiect pentru construirea unui complex artistic cu parter şi două etaje, cu sală de spectacole, repetiţii şi toate dotările şi spaţiile necesare, precum şi mansardarea aceleiaşi unităţi. La Grupul Şcolar de Transporturi «Traian Vuia» avem modernizarea atelierelor şi a unei săli de gimnastică”, a mai spus Raul Chiriac.
Pentru programul de reparaţii, suma alocată din bugetul local pe anul curent este de 1,5 milioane de lei. De asemenea, valoarea proiectelor pregătite pentru a obţine finanţare europeană este de circa 8 milioane euro.
Izabella Molnar