Reorganizarea TESA la CEO: 30 de șefi, trimiși în producție. Un fost șef din minerit revine în poziția de director

35

Zeci de șefi din cadrul Complexului Energetic Oltenia și-au pierdut funcțiile, în ultima săptămână, odată cu restructurarea structurilor TESA ale companiei și au fost delegați, pentru a-și desfășura activitatea, în carierele și termocentralele producătorului energetic. Reorganizarea structurilor de conducere ale CEO presupune, pe lângă comasarea unor birouri și departamente și redistribuirea personalului în segmentul de producție, responsabilizarea șefilor care rămân pe posturi, în sensul în care vor beneficia de sporul de conducere în funcție de îndeplinirea unor criterii de performanță.

Șefii birourilor tehnice de la EMC-uri, în cariere
La Direcția Minieră, 18 posturi de șefi birouri și servicii, din 22, au fost desființate, iar personalul, trimis la carierele miniere ale companiei. Conducerea CEO a decis să fie restructurat și biroul de vânzări al Direcției Miniere, iar o parte din personal a fost distribuită la depozitele de cărbune ale carierelor, pentru a coordona activitatea. Schimbări au avut loc și la Exploatările Miniere de Carieră de la Jilț și Roșia, unde toți șefii birourilor tehnice au fost direcționați în carierele de lignit din cele două zone. La nivelul Direcției Energie, 12 șefi departamente și birouri, din cei 21 care dețineau astfel de funcții, au fost delegați în cadrul termocentralelor. Reorganizarea TESA la CEO este în plină desfășurare, scopul acesteia fiind responsabilizarea șefilor care rămân la conducerea unor structuri din cadrul companiei.

Șefimea din CEO, fără spor de conducere fix
Potrivit unor surse, s-a luat decizia ca trei actuale departamente să fie transformate în servicii și reunite în cadrul Direcției de Management Integrat și Asigurarea Calității, iar structura va fi condusă de Daniel Burlan, ex-director al fostei SNLO, cel care a condus Divizia Minieră la înființarea CEO. Conform surselor citate, din luna ianuarie a anului viitor, șefimea din CEO nu va mai primi spor de conducere fix, 20 sau 30% din salariu, în schimb vor încasa un spor variabil, în funcție de îndeplinirea unor criterii de performanță impuse.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Ce fac o gramada de oameni la calitate, protectia muncii,management “integrat”, control intern managerial, haudit de toate felurile, mediu ,relatii cu societatea,comunitatea si extraterestrii si tot felul de alte denumiri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here