Reorganizare în Fiscul gorjean

166

Reorganizare pag8Guvernul ţării noastre a aprobat trei hotărâri care vizează reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare şi direcţiilor generale ale finanţelor publice, prin reducerea a 4.927 de posturi din aceste instituţii şi a 550 de posturi de conducere.

Spaimă printre salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj. După tăieri salariale, reduceri ale organigramelor din instituţiile publice, Guvernul a decis reoganizarea direcţiilor generale de finanţe din toate judeţele ţării. Se anunţă tăieri de posturi şi chiar închideri ale administraţiilor financiare teritoriale. Deocamdată, la Gorj procesul de reorganizare încă nu s-a încheiat, astfel că datele nu pot fi unele concrete. „Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj se afla în proces de reorganizare administrativă. În momentul definitivării procesului, cel mai probabil săptămâna viitoare, vă vom comunica rezultatul. În mod sigur, în Gorj nu va rămâne doar DGFP, ci şi administraţii financiare teritoriale”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Incertitudine şi la Garda Financiară

Florin Ninu, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj nu vrea să speculeze pe marginea acestui subiect până când hotărârea de Guvern nu va fi publicată în Monitorul Oficial. „Vom demara reorganizarea instituţiei în momentul când legea se va publica în Monitorul Oficial. Nu ştim încă ce se va întâmpla cu această instituţie. Fiecare angajat a început să-şi facă griji pentru locul lui de muncă, mai ales de când a apărut acest proiect”, a declarat Florin Nicu. La ora actuală, în cadrul Gărzii Financiare Gorj se regăsesc un număr de 27 de salariaţi. În Autoritatea Naţională a Vămilor schema va fi redusă cu 1.427 de posturi, dintre care 600 ocupate. În ceea ce priveşte Garda Financiară, se reduc 713 posturi, din care 300 ocupate, de la 1.805 posturi prevăzute iniţial la 1.092 câte vor fi menţinute, potrivit Hotărârii aprobate de Guvern. Totodată, în direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene se reduc 300 de posturi ocupate.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here