Remiză cu Băleşti înainte de Piteşti!

421

Pandurii Târgu Jiu nu a terminat perioada căutărilor. Miercuri, pe terenul trei din Complexul Sportiv, a avut loc ultima partidă de verificare înainte de primul meci oficial din noul sezon. Pandurii a folosit însă această întâlnire pentru a testa mai mulţi fotbalişti. Astfel, în lotul lui Teja şi-au făcut loc bulgari, sârbi, olandezi şi italieni, toţi veniţi în probe. Nici Internaţional Băleşti nu a mizat doar pe experienţă, în repriza secundă, căpitanul Radu Dăianu fiind înconjurat de foarte mulţi tineri. În final, meciul s-a terminat 0-0, dar Marin Condescu s-a arătat optimist şi a spus că echipa este pregătită pentru debut. “Este un meci greu, se poate întâmpla orice, dar noi sperăm să debutăm cu victorie. A fost ultimul joc amical cu Internaţional Băleşti, trebuie să-i selecţionăm pe cei care vor completa lotul. Este deja stabilit grupul care va face deplasarea pentru meciul de sâmbătă. Eu sper să începem bine. Din punctul meu de vedere, avem o echipă mai bună decât am avut-o în returul acestui campionat”, a spus preşedintele USMO.

Homei a dat ture
La meci a asistat şi ultima achiziţie a Pandurilor, Sergiu Homei (30 de ani). Acesta s-a pregătit separat, în timp ce noii lui colegi se chinuiau pe caniculă. Experimentatul fundaş a venit la Târgu Jiu liber de contract, a semnat pe un an, şi are drept de prelungire dacă echipa va promova. “Pe Sergiu Homei l-am convins spunându-i că avem ca obiectiv promovarea, spunându-i că şi în prima ligă va fi alături de noi. Avem contract pe trei ani de zile, dar numai dacă promovăm putem continua împreună. Mai suntem în discuţii cu trei jucători, un fundaş, un mijlocaş şi un vârf de atac, doi sârbi şi un croat, sârbii au jucat la Honved Budapesta, au deci cetăţenie ungară şi drepturile celor din Uniune”, a spus Condescu.

Vasilică, supărat pe atacanţi
După remiza fără goluri cu ACSO Filiaşi, Internaţional Băleşti a bifat un nou rezultat nul. Antrenorul Dan Vasilică a declarat însă că nu a fost preocupat de scor, ci a vrut să pună în aplicare anumite idei tactice. “Cred că intrăm în istoria fotbalului gorjean, cu două rezultate de 0-0 în amicale. Noi venim hotărâţi pe altceva. O temă pe care am avut-o a fost pressing-ul avansat, era clar că mergeam să recuperăm mingea cât mai sus, iar a doua temă, posesia cu progresie, imediat să avem mobilitate, să căutăm verticalizarea. Remarc, la fel ca şi la amicalul trecut, ca pe aceleaşi teme a fost 0-0. Adepţii stilului italian sau a celor care se bucură să nu primească gol, probabil că spun că e bine. Mă bucur pentru defensivă, sunt supărat pe cei din atac, trebuie să fie mai atenţi şi mai incisivi”, a spus tehnicianul. Cu toate acestea, Vasilică se aştepta la un alt deznodământ în partea secundă, când a introdus mai mulţi tineri. “În a doua repriză chiar mă gândeam că o să avem mari probleme, am avut în teren copii de 2000, 2001, pe care nu i-am văzut la joc până acum, dar probabil că şi cei de la Pandurii au avut o formulă de încercare şi meciul a fost echilibrat”. Aflată la început de pregătire, formaţia din Băleşti va mai disputa partide de verificare până la startul sezonului. Problema de care se lovesc campionii din sezonul trecut este însă lipsa adversarelor. Formaţiile de fotbal din Gorj se confruntă cu mari dificultăţi financiare înainte de noul sezon, iar exepţii nu fac nici combatantele de miercuri. “S-au dus vremurile în care se făceau 3-4 amicale numai cu echipele din Gorj. Din păcate, am rămas singuri. Miercuri, jucăm cu Țicleni, iar sâmbătă întâlnim o echipă din Liga a 4-a din Vâlcea, nu prea avem adversari de liga a treia cu care să jucăm, iar să mergem în alte judeţe să jucăm este destul de dificil din cauza transportului. Finanţarea nu ne permite”, a recunoscut Vasilică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here