Remedieri la spitalele din Gorj, dispuse de AJPIS

194

Şase unităţi spitaliceşti din judeţul Gorj au fost supuse controalelor derulate de inspectorii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS). Acestea s-au desfăşurat în cadrul unei campanii conform metodologiei transmise de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti.

Campania privind “Verificarea şi monitorizarea asigurării accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilităţi, la serviciile medicale” a avut drept obiectiv verificarea accesului persoanelor cu handicap la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional în serviciile medicale de la nivelul municipiilor şi oraşelor. Campania a debutat în luna mai, iar de atunci şi până în prezent, la nivelul judeţului nostru, inspectorii AJPIS Gorj au controlat 6 unităţi spitaliceşti: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul Municipal Motru, Spitalul Orăşenesc Novaci, Spitalul Orăşenesc Rovinari, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, Spitalul Orăşenesc Turceni.
“Elementele de acces verificate au fost următoarele: rampa de acces, uşa, coridoarele, grupul sanitar, ascensor, locuri de parcare, ghişeul de lucru cu publicul/birou de informaţii, pictograme, panouri de informare/sisteme electronice de informare. Controlul a fost efectuat având în vedere Normativul NP05112012 şi Legea 448/2006. În cadrul acestei campanii nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, dar au fost dispuse un număr de 12 măsuri de remediere a deficienţelor constatate cu termen de realizare şi persoane responsabile pentru aducerea la îndeplinire, măsuri care se află în termen de realizare”, se arată într-un raport emis de conducerea AJPIS Gorj.
La data expirării termenelor stabilite de echipele de inspectori sociali se va face monitorizarea îndeplinirii măsurilor dispuse şi vor fi luate decizii în consecinţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here