Relantoare şi semafor la buton în zona Păltiniş

285

După tragicul accident de circulaţie de săptămâna trecută produs în zona complexului comercial Păltiniş din municipiul Târgu-Jiu, când doi soţi şi-au pierdut viaţa, fiind loviţi pe trecerea de pietoni, autorităţile locale au decis luarea mai multor măsuri pentru preîntâmpinarea unor evenimente similare.

Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Târgu-Jiu, a anunţat încă de la începutul acestei săptămâni, că în zona Păltiniş vor fi luate măsuri suplimentare pentru siguranţa circulaţiei. Astfel, ieri au fost montate relantoare de viteză. “Am luat o primă decizie pentru a preîntâmpina alte evenimente tragice. Miercuri, au fost montate relantoare în apropierea centrului comercial unde există un trafic pietonal intens, iar în lunile care urmează va fi montat şi un semafor automatizat (acţionat la buton). Indicatoare privind restricţia de viteză au existat, dar semnificaţia lor nu a fost respectată. Am aflat şi că autorităţile au decis arestarea şoferului vinovat. Ar trebui să fie un semnal dat vitezomanilor şi celor care consideră că drumurile publice sunt piste de raliu”, a declarat Aurel Popescu.

Totodată, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ionuţ Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, a declarat că în cursul acestui an, patru noi sisteme de semaforizare la buton vor fi montate în oraş, unul urmând a fi instalat în zona Păltiniş. “După nefericitul accident din zona Păltiniş, cu toate că zona este marcată corespunzător şi sunt indicatoare de circulaţie amplasate corespunzător, am montat şi relantoare pentru a reduce pericolul şi viteza cu care şoferii circulă în această zonă. Tot în acest an vom mai achiziţiona încă patru sisteme de semaforizare cu acces la buton pentru diferite zone din oraş. Una din zone va fi la Păltiniş. Am văzut că cele ce le-am amplasat anul trecut chiar funcţionează corespunzător şi cetăţenii s-au obişnuit cu ele, ajutând foarte mult la partea de fluidizare a circulaţiei, dar şi la siguranţa pietonilor”, a declarat Jilăveanu.

Investiţie de circa 180.000 de lei
Un astfel de sistem de semaforizare costă circa 45.000 de lei fără TVA. Din aceste sume se achiziţionează: doi stâlpi cu consolă, patru stâlpi fără consolă, şase semafoare pietonale cu led, patru semafoare numărător D2X2, opt semafoare vehicule, şase butoane comandă pietoni, patru indicatori buton pietonal, două automate pentru comanda semaforizării.
Cele patru sisteme, ce urmează a fi montate în cursul acestui an, vor fi în următoarele locaţii din Târgu-Jiu: Păltiniş, Unirii-Gârdu, Calea Severinului, Gara Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here