Reguli noi pentru șoferi!

3728

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Senat se pregătește modificarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorii auto vor avea de a face cu două noi reguli. Prima se referă la introducerea a două noi cursuri ce vor fi obligatorii în cadrul școlilor de șoferi. A doua regulă vizează suspendarea permisului de conducere în condiții noi, prevăzute în proiectul de modificare a ordonanței, arată Bugetul.ro.

Școlile de șoferi obligate să adauge două cursuri pentru obținerea permisului de conducere

Astfel, senatorii propun prin această modificare introducerea în cadrul formării iniţiale a candidaţilor a cursurilor de conducere defensivă şi a cursurilor practice de prim ajutor puse la dispoziţie de către şcolile de conducători auto autorizate conform legii, respectiv de către persoane autorizate de autorităţile publice din domeniul sănătăţii, se spune în proiectul actului normativ.

Noutatea care apare în acest proiect, este că acest normativ se vrea aplicat și în cazul șoferilor cărora li se aplică măsura de suspendare a permisului auto ca urmare a săvârşirii unor fapte contravenţionale sau penale şi care îşi doresc să beneficieze de posibilităţile oferite de OUG 195/2002 privind reintrarea în posesia permisului de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here