Regulament pentru acordarea cărbunelui CEO, în natură! Discuții și pentru noi zile de concediu și acordarea a patru salarii pentru 30 de disponibilizați

317

De la începerea negocierilor pentru noul CCM, Comisia Mixtă Administrație-Sindicate nu s-a mai întrunit la sediul Direcției Miniere. Asta până luni după-amiază, când comisia a pus pe tapet câteva probleme importante pentru perioada următoare. Este vorba despre disponibilizări, cererile depășind necesarul, dar și despre regulamentul ce va fi făcut pentru acordarea cărbunelui în natură. S-a discutat, dar nu s-a parafat nimic pe marginea zilelor de concediu de odihnă obligatorii din preajma Rusaliilor, fapt ce va fi bătut în cuie abia la jumătatea acestei luni.

Administrația s-a așezat după o pauză însemnată iar la masa discuțiilor cu sindicatele pe marginea disponibilizărilor care ar trebui să intre în vigoare de luna viitoare. Cerințele depășesc numărul de 200 de disponibilizați, iar administrația a căutat soluții pentru a-i lăsa ,,la vatră,, și pe o parte din restul solicitanților. Pentru 30 de persoane se va face astfel o concesie, respectivii putând pleca acasă la cerere, dar nu pe bază de ordonanță, ci cu o aprobare de patru salarii compensatorii din partea CEO. Restul solicitanților vor fi nevoiți să rămână pe actualele locuri de muncă ori să plece din companie fără niciun ban.

Cărbune în natură, dar impozitat
S-a mai discutat despre tichetele de cărbune care ar fi date astăzi, mâine, dar și de posibilitatea ca salariații să-și ridice cota de cărbune în natură, pentru încălzire, în baza unui regulament ce va fi încropit în luna iunie. Cota care revine fiecărui salariat va fi de 10 tone la prețul mediu pe CEO, la sumă oprindu-se un impozit de 10%.
În ceea ce privește zilele de concediu forțat pentru vacanța de Rusalii, administrația a lăsat-o moale pentru o perioadă, situația urmând să fie discutată mai amplu la jumătatea acestei luni.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here