Regina Simona a intrat în istorie! Halep a cucerit turneul de la Wimbledon

426

Simona Halep (7 WTA) a ridiculizat-o, sâmbătă, pe legenda Serena Williams (10 WTA), scor 6-2, 6-2 şi a câştigat turneul de la Wimbledon, acesta fiind cel de-al doilea titlu de Mare Şlem obţinut de româncă, după cel de la Roland Garros, din 2018. Este pentru întâia oară când tenisul românesc obţine această performanţă, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972 şi 1976. Halep a jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open. Meciul a durat doar 55 de minute. Simona Halep a avut un as, iar Williams doi, americanca făcând şi o dublă greşeală. Halep a dominat clar procentajul la primul serviciu, cu 82%, faţă de 59%, în timp ce la punctele cu al doilea serviciu Serena a avut 47%, faţă de 45%. Halep a salvat singura minge de break a adversarei, reuşind să fructifice patru mingi de break din cinci. Williams a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 17-13, dar românca a fost aproape fără greşeală, 3-25 la erori neforţate. Pentru această performanţă, Halep a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte.

Şi-a învins ,,coşmarul”
Triumful de la Wimbledon este doar a doua victorie a Simonei Halep în faţa Serenei Williams în 11 partide, precedenta fiind în 2014, la Turneul Campionilor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Jucătoarea noastră a declarat după finală că, spre deosebire de alţi ani, nu s-a mai concentrat pe adversară, ci a încercat să-şi canalizeze toată energia spre propriul joc.
,,Sunt sigură că este cel mai bun meci al vieții mele. Mai ales pe iarbă, contra Serenei, nu-i ușor. Așa că sunt foarte mândră de jocul meu de azi și de întregul turneu. M-am gândit la meci, dar nu m-am gândit deloc contra cui joc. Am fost mereu un pic intimidată de Serena. Ea ne-a inspirat pe toate, după ea ne-am modelat. Dar azi am decis înainte de meci că mă voi concentra pe mine și pe finală, nu pe ea. De aceea am putut să fac cel mai bun joc al meu, să fiu relaxată, pozitivă și încrezătoare contra ei. Acum emoțiile au fost pozitive, nu negative. Le-am simțit în stomac, dar am încercat să le controlez, să mă concentrez pe meci, pe ce trebuie să joc. Încălzirea a mers foarte bine, mi-a dat încredere că simt mingea și totul va fi bine”, a punctat Halep. Pentru Simona, triumful pe iarbă este fascinant, având în vedere calităţile jucătoarelor care au câştigat acest turneu şi ,,tradiţia” şcolii româneşti de tenis. ,,Sincer, nu m-am gândit niciodată că voi putea să câștig pe iarbă, cu toate jucătoarele înalte care servesc așa bine. Dar anul acesta am început să simt jocul din ce în ce mai bine. Am început să mă simt în siguranță pe teren, ceea ce m-a ajutat să cred. Wimbledon cred că e special peste tot. Aici s-a născut tenisul: foarte prestigios, multe reguli, diferit și special. Dar de câștigat era greu de închipuit – nu avem niciun teren pe iarbă în România. Dar am știut că prin răbdare și muncă putem simți și jocul pe iarbă”, a precizat Simona.

Întâlnire cu ducesa de Cambridge
Pentru Halep, emoţiile nu s-au terminat după ce a ridicat trofeul. Sportiva din România a fost felicitată, personal, de ducesa de Cambridge, Kate Middleton. ,,Ai jucat foarte bine! Ți-ai depășit temerile. Ai făcut un joc incredibil. A fost cu adevărat extraordinar! Savurează acest moment, bucură-te de sărbătoare!”, i-a transmis, Simonei, Alteţa Regală. ,,A fost o onoare. I-am fost prezentată după meci. E foarte amabilă și drăguță.
Mereu am admirat-o și mereu mi-a plăcut modul ei de a fi. M-am emoționat când am văzut-o, am fost onorată să dau mâna cu ea. M-a felicitat, i-am mulțumit că a venit. Da, am simțit un plus când le-am văzut în lojă, familia regală. Să câștigi în acest fel e foarte frumos. De neuitat”, a declarat Halep. Victoria a reprezentat şi accederea româncei în exclusivistul ,,All England Club”, din care fac parte, în prezent, 566 de persoane. Preşedintele clubului este Kate Middleton, ducesa de Cambridge, succesoarea Reginei Elizabeta a II-a. Printre privilegiile de care se bucură cei din All England Club se numără: locuri speciale la meciurie de pe Arena Centrală, prioritatea la achiziţionarea biletelor la Wimbledon şi acces la sala de forţă şi la terenurile de iarbă din complexul londonez. Există însă şi restricţii. Blugii sunt interzişi în complexul londonez, iar cei care fac parte din club trebuie să fie îmbrăcaţi în haine de culoare albă. „Mi-am dorit foarte tare asta. La începutul turneului, le-am transmis şi celor din vestiar că visul meu e să devin membru aici. Acest vis a devenit realitate şi sunt foarte bucuroasă”, a declarat Simona Halep, care a primit şi o insignă care atestă faptul că este membru la All England Club.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here