Regii sărmani

647

Se ştie că în România a existat regim monarhic din 1866 până la 30 decembrie 1947, când a fost abolit de imperativele ISTORICE! Urmând comandamentele progresului, România a abolit monarhia alături de Grecia, Bulgaria şi Italia. Franţa era republică din timpul Marii Revoluţii de la 1789 (în 1792 şi-a decapitat perechea regală, Anglia o
făcuse mai demult, reinstaurând după Cromwell, monarhia care este şi în prezent). Dar a mai auzit cineva de Victor Emanuel al II-lea sau de urmaşii lui, în Italia sau de Constantin al Greciei pe care primul-ministru l-a întors de la aeroport, spunându-i să “lase curat Cerul Greciei!”. Ex-regele Boris al Greciei a revenit, dar cu adevărat: “ca simplu cetăţean”, fiind şi premier, dar fără alte pretenţii.
La noi, ca la nimenea. Obrăznicia lui Mihai, nu are margini. Este “direct proporţională cu vârsta”! Şi-a luat “boii lui Cristos în cap” şi profitând de prostia românilor-emite acte şi decoraţii (cu-care se laudă şi social-democraţii- că un fost şef la SRI, că nu ştii ce să mai crezi…Nu neg meritele lui Carol I sau ale lui Ferdinand, cât şi ale reginei-soră pe front şi diplomată în politică: Regina Maria. Dar am spus-o şi o repet: “Monarhiile sunt nişte atavisme istorice: şase în UE, pe glob cca. două duzini. “Se vântură ideea că”, monarhia salvează România: Nimic mai FALS!
În 1947 a plecat cu o garnitură cu “de toate”, basca alte averi. Să-i spună lui Mutu (nu fotbalistul!) că a plecat sărac…sărmanul. Să nu ne mai mintă că vară-sa, regina Angliei l-a ajutat…Nici nu l-a băgat în seamă! Era “expirat” ca Traian, fost la Cotroceni prin “prostia românilor şi graţia (disgraţioasă!) a USA…
Şi de câte ori l-a vizitat când venea în România, Prinţul Charles? Dar altceva vreau să vă spun: Palatul Versailles, construit de regii Franţei, a fost vreodată revendicat de urmaşii
Bourbonilor? Nu! Atunci de ce pretind Peleşul şi Elisabeta?
Se ştie că în anul “Marii răsturnări:1989, în luna iunie, ziua 16 (când încă nu căzuse niciun regim comunist, dar în culisele diplomaţiei se prevedea acest lucru) s-a semnat la Budapesta o declaraţie între reprezentanţii Forumului Democratic Maghiar şi români. Conform căreia Transilvania a fost mereu un spaţiu de complementaritate între locuitori, de pluralism religios şi cultural, reînfiinţarea Universităţii Maghiare din Cluj etc.
Declaraţia a fost semnată iniţial de Stelian Bălănescu, Mihnea Berindei, Ariadna Combes, fiica Doinei Cornea) M. Kone, I. Vinu, Dinu Zamfirescu (ulterior au mai semnat-o Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Doru Braia, V. Tismăneanu şi alţii.
Dar lucrul cel mai grav: la 4 iulie 1989 o semnează şi Mihai, exprimând convingerea privind relaţiile româno-maghiare. Ion Raţiu scrie în “Romanul liber” din 9 septembrie 1989: “Declaraţia a făcut un mare deserviciu istoriei şi chiar viitorului poporului român. E prima dată când un grup de români recunosc implicit că Transilvania nu e pământ românesc, că ne-am format acolo împreună cu ungurii. Iar “exul” refuză să vorbească despre acest act de trădare. Ajunge cu aceste pretenţii neavenite! Suntem prea săraci să mai întreţinem familii de acest fel, ele sunt nişte “vampiri” medievali, care sug sângele unor “proşti cu sânge ROŞU”, profitând de unele interese ale unor filo-germani. Iar dacă unchiul SAM ne ceartă că nu e democratic, îi amintim că ei sunt primii care n-au recunoscut Coroana Britanică. Iar dacă le e milă de această camarilă feudală, le-o facem cadou Majestatea Sa prolific… Să aibă şi yankeii sânge albastru!
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here