Regal de manifestări la Zilele Universităţii „Constantin Brâncuşi”

104

IMG_4061Zilele Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au fost marcate printr-un regal de evenimente şi manifestări, totul culminând cu Conferinţa Internaţională „Progres, Inovare, Democraţie”. Cadre didactice, autorităţi locale şi judeţene, politicieni şi invitaţi din mediul academic al altor judeţe, cu toţii au participat la Conferinţa „Progres, Inovare, Democraţie”.

IMG_4095Deschiderea lucrărilor Conferinţei Internaţionale „Progres, Inovare, Democraţie” i-a aparţinut rectorului Adrian Gorun, care a vorbit despre începuturile Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, şi despre modul cum a evoluat această instituţie de învăţământ superior din 1992, când a fost înfiinţată şi până în prezent. Au urmat alte discursuri, precum cel al primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru şi lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Peste 180 de lucrări înscrise la conferinţă

IMG_4101Conferinţa Internaţională „Progres, Inovare, Democraţie” a marcat şi încheierea Zilelor Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Fiind un eveniment de o importanţă incontestabilă, la conferinţă sau înscris foarte multe lucrări, numărul acestora depăşind 180. „La conferinţa organizată de Universitatea „Constantin Brâncuşi” participă cadre didactice şi cercetători de la peste 20 de universităţi din România, de la universităţi din America, din Anglia şi din Bulgaria; sunt prezenţi cercetători de la peste cinci institute de cercetări. Pe patru secţiuni se desfăşoară peste 180 de lucrări înscrise la conferinţă. Sunt prezente în sală şi oficialităţile locale, în frunte cu primarul Florin Cârciumaru, cu preşedintele Consiliului Judeţean, IMG_4114Ion Călinoiu şi prefectul Liviu Andrei. Împreună cu aceştia sperăm să trecem peste greutăţile cu care ne confruntăm”, preciza Ştefan Sorinel Ghimişi, directorul Departamentului Cercetare şi Management Programe din cadrul UCB Târgu-Jiu. La finalul Conferinţei Internaţionale „Progres, Inovare, Democraţie” rectorul Adrian Gorun a înmânat diplome şi plachete invitaţilor, colaboratorilor, dar şi lui Nicolae Mischie, omul care a luptat pentru înfiinţarea UCB.

Expoziţii de flori, carte, pictură, fotografie…

IMG_4125În ultima zi a manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor UCB, în holul Facultăţii de Inginerie s-a organizat şi o expoziţie de flori, realizată de Alexandra Dobre, studentă anul II, Ingineria Mediului. Alţi studenţi, au realizat ornamente de grădină, confecţionate din lemn şi le-au expus în holul Facultăţii de Inginerie, pentru a putea fi admirate de toţi cei prezenţi la Zilele Universităţii „Constantin Brâncuşi”. La sediul Rectoratului UCB au mai fost expuse şi cărţi, picturi, fotografii, dar şi păsări împăiate. Toate acestea, la care se adaugă şi târgul de joburi pentru studenţi, organizat de reprezentanţii Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor din cadrul UCB Târgu-Jiu, au constituit un regal de manifestări al Zilelor Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here