Reduceri de preţuri la cinci firme

152

Cinci societăţi comerciale din judeţul nostru au dat start reducerilor de sezon. Cine doreşte să-şi cumpere haine şi încălţăminte la preţ redus are posibilitatea de a-şi achiziţiona produsele preferate la preţuri cu până la 70-80% mai mici decât cele iniţiale.

Potrivit legii, vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile. O parte dintre comercianţii din Gorj şi-au afişat deja preţurile la produsele din această categorie. La nivelul municipiului Târgu-Jiu s-au afişat de ceva timp procentele noilor preţuri, la mai multe magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, „doar cinci firme au anunţat perioadă de reduceri”.

Promoţiile fac cu ochiul clienţilor
Cumpărătorii sunt atraşi de reduceri, dar cel mai mult le fac cu ochiul promoţiile. Pentru a-şi vinde marfa, cei care au afaceri în domeniul comerţului cu haine şi încălţăminte au conceput diverse promoţii. Spre exemplu, la o pereche de ghete sau cizme cumpărate îţi poţi alege încă o pereche, pe care o vei primi gratuit sau la jumătate de preţ. „Probabil că şi criza îşi spune cuvântul. Am observat că, în general, oamenii aleargă după promoţii. Sunt prea puţini cei care nu se uită la preţ, care aleg strict ceea ce este de calitate superioară. De regulă clienţii se raportează la preţ, căutând să-şi aleagă produsul potrivit şi în funcţie de acest criteriu”, a declarat vânzătoarea unui magazin de încălţăminte din centrul municipiului Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, trebuie menţionat faptul că există şi magazine unde se poate cumpăra încălţăminte şi pe bonuri de masă sau tichete cadou. Comercianţii se pliază pe nevoile clienţilor şi fac orice pentru a satisface cerinţele acestor şi a-şi majora încasările, în acelaşi timp.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here