Reduceri de personal şi angajări „part-time” la CEO, de anul viitor

178

Complexul Energetic Oltenia va începe din anul 2014 să angajeze personal doar pentru anumite perioade de timp, managerul privat al unităţii, Laurenţiu Ciurel, anunţând ieri că până în anul 2017 circa 3000 de persoane vor avea un astfel de contract de muncă.

Acesta a precizat că, în paralel, tot de anul viitor, unitatea îşi va reduce personalul cu circa 5-600 de salariaţi care vor atinge pragul de vârstă care le va permite pensionarea anticipată, programul de trimitere acasă a angajaţilor aflaţi într-o astfel de situaţie urmând să continue şi în anii viitori în acelaşi ritm.
Laurenţiu Ciurel spune că angajarea de personal în sistem part-time le va oferi salariaţilor respectivi posibilitatea de a-şi valorifica mai bine timpul liber şi chiar de a-şi găsi o a doua slujbă. El a declarat că multe companii private folosesc acest gen de contract de muncă, în opinia sa Complexul Energetic Oltenia urmând să fie avantajat de astfel de contracte în perioadele în care nu îşi vinde energia produsă pe bază de lignit. CE Oltenia şi-a trimis în acest an de două ori angajaţii pentru diferite perioade de timp în concedii de odihnă obligatorii, pe fondul unei cereri reduse de energie produsă pe bază de lignit, măsuri similare fiind luate şi în anii trecuţi, în situaţii asemănătoare.
Laurenţiu Ciurel afirmă că unitatea pe care o conduce va avea în anul 2017, un număr de circa 16.000 de angajaţi, cărora li se vor adăuga cei aproximativ 3000 care vor avea contracte în sistem part-time. Managerul privat al CE Oltenia spune că salariaţii cu contracte de muncă în sistem part-time vor fi plătiţi mai mult decât salariaţii de bază ai unităţii, dar, în total, vor câştiga mai puţin întrucât nu vor fi folosiţi pe toată perioada anului. Ciurel a precizat că toate aceste lucruri se regăsesc în planul său managerial, plan menit să menţină compania pe profit, unitatea având acum 19.000 de angajaţi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here