Reduceri culturale de sezon

319

IMG_0845Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj îşi reduce posturile în proporţie de 25%. Reduse sunt, cam acelaşi procent, şi manifestările culturale promovate de reprezentanţii acestei instituţii.

De la jumătatea acestei luni una dintre instituţiile culturale de prestigiu din judeţul Gorj îşi reduce considerabil posturile şi implicit activitatea viitoare. O serie de posturi, nu demult vacante, vor fi scoase din organigramă în detrimentul instituţiei de cultură obligată să renunţe astfel la specialişti.

,,La această oră, practic, restructurarea la nivelul Centrului Judeţean pentru Conservare este făcută. Din 17 posturi şi jumătate cât erau cuprinse în organigrama începutului de an 2010 vor rămâne numai 13 posturi, patru norme şi jumătate au fost reduse, dintre acestea trei erau vacante şi blocate prin efectul legii.

IMG_0853Mai rămâne însă un post şi jumătate care trebuie să dispară fie prin disponibilizare directă, fie prin reducere de activitate. Foarte, foarte strict vorbind, începând cu data de 16 august la Centrul Judeţean pentru Conservare nu va mai exista postul de consultant artistic pe probleme de cultură scrisă, atribuţiile vor fi luate de alţi colegi de-ai mei, postul de administrator va dispărea de asemenea, postul de secretar va dispărea şi el, sunt de fapt cele trei posturi blocate, şi tot prin redistribuire de atribuţii vom încerca să rezolvăm treburile”, a declarat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Salarii între 250-500 de lei

Din instituţia de cultură va dispărea, de asemenea, complet jumătatea de normă de consultant artistic pe probleme de editură şi altcineva deja va trebui să preia această atribuţie dar şi o jumătate de normă de maestru coregraf.

“La noi posturile de specialişti sunt unice, ca atare desfiinţând un post am desfiinţat un întreg domeniu. Centrul are nevoie de specialişti pentru a exista ca instituţie.

Am desfiinţat însă şi o jumătate de normă de arhivar. Aşadar la un calcul sumar făcut, reducerea de personal al instituţiei faţă de începutul acestui an va fi de 25%”, a declarat Cepoi. Şi salariile angajaţilor rămaşi în instituţie s-au redus considerabil.

Sunt astfel angajaţi care încasează chiar sume cuprinse între 250 şi 500 de lei. Angajaţii Centrului nu sunt funcţionari publici.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here