Reducere electorală de 2 lei! – Consiliul Municipal Motru supune gigacaloria la vot

129

1În şedinţa de Consiliu Municipal Motru, care va avea loc joi, consilierii vor trebui să îşi dea votul pe un proiect de hotărâre privind scăderea preţului gigacaloriei, în localitate, asta ca urmare a unei noi scumpiri de început de an. Proiectul va fi aprobat cu siguranţă şi de Opoziţie şi de Puterea din Consiliul Municipal Motru, chiar dacă scăderea preţului este de doi lei, la propriu. Reducerea propusă a preţului gigacaloriei, ce va fi suportată din bugetul local, este astfel de la 162 de lei şi câţiva bani la 160 de lei, asta în condiţiile în care pe la finalul anului trecut preţul gigacaloriei a fost majorat, consilierii PDL votând şi ei pentru scumpire.

În luna octombrie a anului trecut, autorităţile locale din Motru decid scumpirea gigacaloriei în localitate. În zadar s-au plâns localnicii că le vor creşte facturile la căldură şi apă caldă cu 45% că autorităţile nu au dat înapoi. Nu au revenit asupra deciziei nici când unii politicieni ai PSD-ului, cum a fost cazul lui Vasile Râbu, a criticat majorarea, subliniind că motrenii sunt săraci şi îndatoraţi şi nu au nevoie de această majorare. Majorarea s-a supus totuşi la vot, în Consiliul Municipal, şi a trecut, voturile necesare dându-le şi consilierii pedelişti, spre supărarea preşedintelui PDL Gorj, Ion Ruşeţ. Acum, după cam trei luni, în mod surprinzător, autorităţile locale din Motru, vin cu o propunere, una de scădere a preţului gigacaloriei pe care au majorat-o tocmai în luna octombrie a anului trecut. Cel puţin la prima vedere.

Militaru: “Scăderea cu 2 lei a preţului gigacaloriei este pur electorală!”

Deputatul motrean Constantin Severus Militaru, preşedintele PDL din localitate, critică încercarea autorităţilor locale de a câştiga voturi, reducând preţul gigacaloriei. “Este jenant ce se va întâmpla. O chestie absolut jenantă şi electorală. Să reduci preţul gigacaloriei cu numai doi uataalei, după ce tocmai ai majorat preţul prea mult, este numai praf în ochii motrenilor. Vă daţi seama, se scade de la 162,08 lei la 160 de lei, din cate reţin. Aşa se rezolvă problemele sociale la Motru”, declară Militaru. Acesta susţine însă că cei 6 consilieri PDL vor vota acest proiect de hotărâre, dar vor solicita ca reducerea, suportată din buget, să fie mai mare. “Voi avea o discuţie cu consilierii PDL înaintea şedinţei de joi. Ei vor vota scăderea dar vor solicita ca scăderea să fie mult mai mare”, explică Militaru care nu ştia însă care sunt motivele, scriptice, care stau la baza proiectului de hotărâre în privinţa reducerii preţului gigacaloriei la Motru.

Hanu: “Orice fac este văzut drept electoral”

Cel care ştia însă motivul scăderii preţului la gigacalorie este primarul municipiului, Dorin Hanu. Edilul a explicat că de fapt este vorba despre o nouă scumpire cu 2 lei a preţului gigacaloriei, şi nu de o scădere. “De la 1 ianuarie 2012 a crescut preţul cărbunelui. Acest lucru a dus şi la o creştere a costurilor de producţie pentru UATAA Motru. Proiectul pentru joi explică de fapt că suntem obligaţi să creştem, din nou, preţul gigacaloriei la Motru de la 160 de lei la 162 de lei. Ca să nu mai îngreunăm cetăţenii, am prevăzut în acelaşi proiect că majorarea cu 2 lei să o suportăm noi din bugetul local. Aceasta este aşa-zisa reducere. Este de fapt o scumpire cu 2 lei pe care o suportă bugetul local”, a declarat Hanu. Acesta a menţionat vizavi de criticile lui Militaru că reducerea ar fi una electorală că, oricum, orice hotărâre pe care a luat-o, în ultimul timp, este considerată a fi de unii drept una electorală.

Consilierii PDL, încrâncenaţi după criticile lui Ruşeţ

Hanu explică, de asemenea, că pedeliştii din Consiliul Municipal Motru s-au încrâncenat foarte mult după şedinţa PDL Gorj la care au participat săptămâna trecută. Hanu crede că acest lucru nu este bine pentru comunitate şi apreciază că va avea opoziţie pentru a trece bugetul pentru Motru pe 2012. De altfel şi Militaru a declarat un lucru similar, menţionând că nu vede cu ochi buni împrumutul la care vor să apeleze autorităţile ca şi la investiţiile pentru 2012, prevăzute în bugetul local. Militaru a menţionat, de asemenea, că pentru buget trebuia o şedinţă de Consiliu Municipal diferită, nu să fie trecute pe ordinea de zi pentru joi, atât bugetul cât şi câteva proiecte diverse.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here