Redistribuirea personalului medical, etapa a doua

211

DSP redistribuireCea de-a doua etapă a redistribuirii personalului medical din unităţile spitaliceşti reprofilate a început. Cei care nu şi-au găsit un loc în spitalele din acelaşi judeţ, pot opta pentru unităţi din alte judeţe. Angajaţii de la Spitalul Sadu au rămas pe locurile unde au fost redistribuiţi.

Totuşi, în Gorj încă mai sunt posturi vacante de medici şi asistente, care se aşteaptă a fi ocupate cu personal venit din alte judeţe.

Prima etapă a redistribuirii personalului medical din spitalele reprofilate s-a desfăşurat în zilele de 04 şi 05 aprilie 2011, atunci când direcţiile de sănătate publică au realizat redistribuirea personalului care a optat pentru unităţile din acelaşi judeţ. Pe data de 11 aprilie, Ministerul Sănătăţii a publicat lista locurilor care au rămas vacante în urma primei etape de redistribuire.

redistribuire pers.medicalPentru cei care nu şi-au ales post sau nu au avut loc în acelaşi judeţ, în 14 şi 15 aprilie 2011, se va face redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe. Începând cu data de 12 aprilie 2011, s-au putut depune cereri la direcţiile de sănătate publică judeţene.

Medicii de la Sadu rămân unde au fost distribuiţi

Personalul medical de la Spitalul din Bumbeşti-Jiu (Sadu) sunt mulţumiţi de noile locuri de muncă şi nu au cerut să fie redistribuiţi. „Nu au fost cereri de redistribuire în rândul celor care au fost la spitalul din Sadu; medicii şi asistentele au fost redistribuiţi la alte unităţi din judeţul nostru şi au rămas la unităţile unde au fost daţi”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

În Gorj, 25 de posturi de medici sunt încă vacante

Chiar dacă medicii şi asistentele redistribuite la spitalele din Gorj de la unitatea din Sadu au decis să rămână la locurile de muncă primite, în judeţul nostru sunt încă aşteptaţi alţi medici. După prima etapă de distribuire a personalului din unităţile reprofilate, la nivelul judeţului Gorj au rămas încă 25 de posturi de medici vacante, conform listei reactualizate a Ministerului Sănătăţii. Pentru acestea se aşteaptă personal medical din alte judeţe.

Procesul de redistribuire se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional. La această redistribuire participă cei care au optat direct pentru această etapă (în principal medicii rezidenţi care au posibilitatea să găsească posturi mai aproape de casă) sau cei care nu au putut fi redistribuiţi în primele etape, din diverse motive.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here