Consiliul Judeţean Gorj a participat, în perioada 12-15 noiembrie 2015, la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), organizată şi găzduită de Romexpo. Aflat pentru a patra oară la TTR, CJ Gorj a reuşit şi de această dată să se remarce, proiectul „Redescoperă Gorjul” fiind pe placul vizitatorilor şi ridicându-se la nivelul aşteptărilor specialiştilor în turism.
Proiectul “Redescoperă Gorjul” se află în perioadă de sustenabilitate și este derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3. “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea “Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”. Pe toată perioada de desfășurare a celui mai mare eveniment de turism organizat în România – TTR – la standul Județului Gorj s-a derulat un program complex de promovare a atracțiilor turistice ale județului Gorj (turism cultural, turism montan și de aventură, turism monahal, City break Târgu-Jiu, tradiții și patrimoniu cultural) și vor fi prezentate oportunitățile locale de investiții în turism.
Prietenii Gorjului…
Standul Consiliului Judeţean Gorj a reunit la Târgul de Turism reprezentanţi ai tuturor instituţiilor subordonate CJ. Lor li s-au alăturat şi alţi prieteni ai judeţului nostru. Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Patronale în Turism din România a vizitat şi în acest an standul judeţului Gorj, declarându-se încă o dată o mare admiratoare a tradiţiilor populare gorjeneşti şi a frumuseţilor pitoreşti de pe meleagurile gorjene. Reprezentanţi ai Teatrului Arte dell’Anima din Bucureşti, coordonat de Crina Linta, au făcut momente de animaţie la standul Gorjului cu teatru de păpuşi. De asemenea, celebrul interpret al folclorului românesc – Gheorghe Turda a cântat alături de artiştii Ansamblului „Doina Gorjului”. „În prima zi, la standul nostru s-au aflat reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, care au venit şi cu meşteri de ţesătură, olărit şi cioplit în lemn. Muzeul Judeţean Gorj a reconstituit o casă tradiţională gorjenească. În cea de-a doua zi a venit Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, alături de care a cântat şi Nicolae Furdui Iancu; artiştii gorjeni au pus în scenă mai multe momente artistice, dansuri şi cântece gorjeneşti, dar au şi defilat printre standurile de la târg făcând o paradă a portului popular gorjenesc. Colegiul Naţional “Virgil Madgearu” a pregătit momentul de gastronomie tradiţională şi au întâmpinat vizitatorii la stand cu pâine şi cu sare”, a explicat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Actriţa de origine gorjeană Claudia Motea a fost şi ea prezentă la standul Consiliului Judeţean Gorj. „Sunt onorată să fiu Ambasadoare a Turismului Gorjenesc și astăzi împărtășesc bucuria acestor clipe cu oamenii veniți din Gorj la acest eveniment național amplu. Admirație pentru sprijinul Consiliului Județean Gorj”, a scris actriţa pe contul său de socializare. Specialiştii în turism dar şi vizitatorii, care au fost în număr impresionant, au apreciat standul Consiliului Judeţean Gorj şi proiectul „Redescoperă Gorjul”. Promovarea integrată a județului Gorj la Târgul de Turism al României se încadrează în măsurile de acțiune prevăzute în Strategia de dezvoltare durabilă a județului Gorj pentru perioada 2011-2020, obiectivul principal fiind creșterea vizibilității ofertei turistice locale la nivel regional, național și internațional.
Minodora Sucea