Recursul procurorilor în primul dosar al lui Potârcă, judecat astăzi

199

potarcaÎn cursul acestei zile, magistraţii Tribunalului Gorj se vor pronunţa în cazul recursului făcut de procurorii Parchetului Judeţean în primul dosar de evaziune fiscală realizat pe numele lui Ninel Potârcă şi a nepotului acestuia.

Recursul a fost înaintat imediat după ce, cei doi Potârcă au fost puşi, prima oară, în libertate, iar acesta trebuia judecat vineri, la sfârşitul săptămânii trecute. Din păcate, avocatul lui Potârcă nu a putut fi prezent la pronunţare, motiv pentru care acesta s-a amânat pentru luni.

Astăzi se împlineşte o săptămână de când Potârcă, fostul candidat la preşedinţie în 2009, şi nepotul său au fost reţinuţi de către poliţişti în primul dosar de evaziune fiscală. În acest caz, ambii au fost reţinuţi 24 de ore în arestul IPJ Gorj, Potârcă fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 6 miliarde de lei vechi. A doua zi, cei doi Potârcă au fost eliberaţi de magistraţii Tribunalului Gorj care le-au cerut însă, pentru 29 de zile, să nu părăsească localitatea atât Ninel cât şi Toma Potârcă fiind cercetaţi în stare de libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au făcut recurs în cazul acestei hotărâri a instanţei.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here